Savjeti




ee

ponedjeljak, 11. srpnja 2016.

POHOVANO PILEĆE BIJELO MESO...NI U RESTORANIMA NISAM JELA BOLJU PILETINU OD OVE



Belo pileće meso težine oko 800 gr isecite na tanke šnicle, najbolje se seku dok je meso polu-smznuto !
Ne lupajte ih kuhinjskim čekićem, jer belo meso nema žilica koje bi ga učinile tvrdim, samo ga blago nasolite i sa jedne strane bogato premažite senfom. Preporučujem Polimark senf, savršen je za ovakva jela 🙂
Zatim ga umotate u brašno, pa u umućena jaja (potrebna su 2 jaja) i na kraju u mešavinu prezli, vegete, paprike i malo kukuruznog griza.
Pržite na vrelom ulju dok korica ne porumeni, sa jedne, pa sa druge strane i obavezno ostavite da se nakon prženja malo ocede od ulja na papirnom ubrusu.
Služe se sa kriškom limuna, koju iscedite neposredno pred jelo po svakoj šnicli.
Prilog uvek može biti pire krompir ili pirinač!
Prijatno!!!

Related Posts:

  • Matrosen borići Matrosen borići Čokolada u kombinaciji s tostiranim lješnjacima, mmmm! Kada je posao sa suhim blagdanskim kolačićima i keksima iza nas, valja se baciti na nešto kremasto. Ako krema sadrži čokoladu, pa je još kuhana na pa… Read More
  • Zapečene bolonjez palačinke Zapečene bolonjez palačinke Nije mi se jelo tjestenine bolonjeze, htjela sam lazanje ali kupovne pločice nisam imala, a da bih se uhvatila pravit domaće tjesto nekako mi se nije dalo i najbrža varijanta su mi bile palačin… Read More
  • Ledeni vjetar s jagodama Ledeni vjetar s jagodama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ledeni vjetar je mnogima omiljena torta (o, da, i ja sam u toj skupini), pa iako se uglavnom priprema s više vrsta voća, meni je naj… Read More
  • Sos od šampinjona Sos od šampinjona Nikad ovaj recept nisam napisala iako često rpavim ovaj sos, posebno uz piletinu, idealno se slažu… (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: 200 gr svežih šampinjona 1 glavica … Read More
  • Buhtle bez jaja Buhtle bez jaja Kada vani temperatura ode u minus, pa još i sniježi, divno je biti na toplome, uživati u malim stvarima, dobroj knjizi, glazbi i finim, toplim, domaćim buhtlama. (adsbygoogle = window.adsbygoogle … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner