Savjeti


ee

subota, 23. srpnja 2016.

RECEPT IZ STARE SVESKE MOJE BAKE KOLAC JE FENOMENALAN A IZNENADIT CE VAS BRZINOM SVOJE PRIPREME



Recept je iz jedne stare svescice,koju sam davno dobila od jedne bake:) Kolac
je fantastican,odusevicete se njegovom brzinom izrade kao i ukusom koji ce
vas osvojiti vec pri prvom zalogaju 🙂 Kolac podseca na zerbo ,tako da ko voil
zerbo volece i ovu pitu :).

Sastojci 8 osobe
za kore
600g brasna t-400 meko
150g masti ili margarina
150g secera
2 jaja
1 prasak za pecivo
1dl mleka
za fil
300g mlevenih oraha
5 punih kasika dzema od kajsija ili
sljiva
malo ekstrakta ruma
150g secera
50g cokolade za kuvanje
100g margarina
2dl mleka
2 izmrvljene kore(prati postupak pripreme)
glazura
100g cokolade
3kasike secera
3kasike vode
50g margarina
Priprema
1. Za kore: U posudi pomesati brasno,prasak za pecivo,secer,jaja i mast,dodati mleko pa
zamesiti glatko ne lepoljivo testo. Podeliti na 4 jufke. Razviti svaku dimenzije 30x20cm
i peci na prevrnutom plehu na 200 stepeni.Svaka se pece oko 10 min. cim vidite da
krajeevi pocnu da rumene,vadite i prevrnite na zicu da se hladi.
2. 2 po vama najlepse kore,ostavite,a druge 2 izdrobite ili sameljite jer su potrebne za
fil. Za fil pomesajte orahe,izdrobljene kore,secer,rum,dzem,rdodati otopljenu
cokoladu i margarin pa mleko i sve promesati.
www.coolinarika.com
Jucina pita
3. Koru staviti na tacnu malo poprskati sa mlekom ,naneti sav fil,pa drugu koru,takodje
poprskati sa malo mleka i odgore naneti glazuru. za glazuru: Otopiti cokoladu na tihoj
vatri zajedno sa margarinom secerom i vodom pa premazati preko kolaca. Kolac je
najbolje da prenoci i tek onda seci na kocke ili stanglice.

0 komentari:

Objavi komentar

baner