Savjeti


ee

subota, 23. srpnja 2016.

RUČAK OD KROMPIRA NA POTPUNO DRUGI NAČIN



Sastojci:
1 kašika putera
grančica tinijana (ili kašičica suvog)
1 veliki luk isečen na deblje koturove (0,5cm)
450 gr sitnijeg roze krompira, opranog i isečenog na tanke listove
2 kašike maslinovog ulja
100 gr izmrvljene fete
100 gr rendanog kačkavalja
morska so i krupno mleveni biber
Priprema:
U pleh staviti papir za pečenje i namazati ga dobro puterom. Posuti timijanom i poređati isečen luk.
U dubljem sudu pomešati krompir, ulje, začine i sir. Obavezno staviti timijan, tart dobije poseban ukus. Zagrejati rernu na 210°C. Rasporediti masu preko kolutova luka i lepo poravnati.
Peći 45 minuta dok tart ne dobije zlatno braon koricu i krompir ne omekne. Na pola pečenja pokrijte tart folijom, jer sir lako zagori. Prevrnuti na tanjir i pažljivo skinuti papir pazeći da ostanu celi kolutovi luka. Poslužiti kao prilog, a može i kao glavno jelo uz dosta sezonske salate.
Mi volimo dobro pečeno, pa sam rešetku šporeta namestila bliže donjem grejaču, a ako vi ne želite reš – pecite na sredini!

0 komentari:

Objavi komentar

baner