ee
nedjelja, 3. srpnja 2016.
SLADOLED TORTA OBAVEZNO PROBAJTE OVA JE NAJBOLJA KOJU SAM DO SADA PROBALA
By A at 13:40:00
No comments
Torta,kolac ili sladoled…..sve jedno.Bitno da se brzo spremi,odlicnog je ukusa i ispadne je dosta.
Sastojci:
kora:
6 kom. jaja
5 zlica brasno
6 zlica secer
5 zlica ulja
6 zlica mleko
1 paketic prasak za pecivo krema:
300 ml. vrhnje za slag
5 zlica vrhom punih kiselog vrhnja
po ukusu
amarena
200 gr. secer u prah
ganaz:
100 gr. cokolade
100 ml. vrhnje za slag
Priprema:
Najpre odeliti belancat od zumancat.Belancat stavite u posudu za mucenje.Dodajte prstohvat sol,te umutite u cvrst sneg.Dodajte secer,te mutite dok se secer otopi.Dodajte ulje i mleko u tankom mlazu. Miksajte dok se sve lepo poveze. Namalite mikser na najmanju brzinu,pa dodavajte zumancat jedno po jedno.Mutite samo dok se povzu.Iskljucite mikser.Sad dodajte prosijano brasno sa praskom za pecivo.Rucno varjacom promesajte dok se sve lepo poveze i sajedini. Pleh u koji ce te peci,pokriti pek papirom.Na papir izliti masu,zagladiti po povrsini,te stavite peci u predhodno zagrejanoj pecnici i pecite na 200 stepeni 25 minuta.Proverite cackalicom dali je kora pecena.Svaka pecnica nepece isto. Pecenu koru ostavite da se ohladi,potom lagano skinite papir,te presecite koru po duzini.Ostavite sa strane do upotrebe. U drugu posudu za mucenje,stavite vrhnje za lsag.Mutiti dok postane blago cvrst.Dodajte secer u prah,te mutite jos malo dok se sve poveze.Na kraju dodajte kiselo vrhnje.Mutiti dok se poveze.Dobicete dosta cvrstu kremu,tako da nije vam potreban obruc oko torte. Sad stavite prvu koru.Na koru stavite pola kreme.Nad kremu poredzajte amarena. Stavite drugu koru.Blago pritisnite prstima da se lepo povezu. Sad celu tortu premazite kremom odozgo i sa strane.Stavite u hladnjak tok spremite ganaz. U serpicu stavite vrhnje.Serpicu stavite na vatri,pa kad se vrhnje zagreje,dodajte nalomljenu cokoladu.Maknite sa vatre,pa produzite mesati dok se cokolada otopi.Ostavite nek se ganaz ohladi i malo stehgne,te prelijte preko torte. Ostavite tortu u hladnjak neka se stegne najmanje 3 saata,potom secite na snite,te posluzite.
Related Posts:
“SARMICE” OD PATLIDŽANA – JAKO FINO, LJETNO JELO “SARMICE” OD PATLIDŽANA – JAKO FINO, LJETNO JELO Sastojci 4 patlidžana (ca 1kg) soli malo ulja za przenje 500 grama nemasnog mljevenog mesa (junetina) 1 kriska starog kruha (ca 75 grama) ca 1 dl mlijeka 1/2 glavice luka 1… Read More
DIVNI KOLAČIĆI KOJI SE BRZO PRAVE KADA PROBATE PRAVIT ĆETE GA U DUPLOJ MJERI DIVNI KOLAČIĆI KOJI SE BRZO PRAVE KADA PROBATE PRAVIT ĆETE GA U DUPLOJ MJERI Sastojci 180 g putera ili margarina 8 kašika brašna 650 ml mlijeka 10 kašika šećera 1 vanilin šećer fil: po ukusu mljeveni i sjeckani orasi,lje… Read More
KINDER PINGUINIĆ! KINDER PINGUINIĆ! Sastojci kore 10 svježih jaja 200 g šećera 2 paketića vanilin šećera 5 žlica baby griza (pšenična krupica) 5 žlica brašna 5 žlica gorkog kakaa 5 žlica bagremovog meda 1 žličica praška za pecivo prstohva… Read More
SAVRŠENI KOLAČ BEZ PEČENJA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA SAVRŠENI KOLAČ BEZ PEČENJA KAO IZ NAJBOLJI RESTORANA Preukusan je zaista.. Probajte, nećete se pokajati 😉 Sastojci Za koru: 300g mlevenog keksa 125g maslaca 50-100ml hladnog mleka Za fil I: 450g Ella sira 500ml slatke p… Read More
NAKON OVOG RECEPTA POLUDJET ĆETE ZA PUNJENIM PAPRIKAMA NAKON OVOG RECEPTA POLUDJET ĆETE ZA PUNJENIM PAPRIKAMA Sastojci 8 svježih paprika – srednje veličine 350 g mljevene teletine 350 g mljevene svinjetine 1 žlica nasjeckanog luka 3 češnja češnjaka 1 žlica nasjeckanog peršina… Read More
0 komentari:
Objavi komentar