Savjeti


ee

subota, 2. srpnja 2016.

Štrukli s sirom! E pa danas smo uživali u njihovoj mekoći...




Sastojci:
tijesto;
1/2 kg brašna za dizana tijesta
1 dcl ulja
1/2 kocke(2,5dag) kvasca svježeg
3 dcl mlijeka
1 m.ž ravna soli
1 v.ž šećera
premaz tijesta;
10 dag margarina otopljenoga
premaz štrukli;
1 dcl kiselog vrhnja
nadjev;
1/2 kg kravljeg sira
1 jaje
šećer i sol po želji
Priprema:
1.
Od sastojaka za tijesto zamijesi glatko tijesto pa ga pustite na toplome da se digne.
2.
Sir pomiješaj s jajem,šećerom i soli po ukusu.U mikrovalnoj rastopi margarin za premaz tijesta.

3.
Od tijesta napravi 3 lopte pa svaku razvaljaj i premaži rastopljenim margarinom.S jedne strane tijesto u tankom sloju premaži sirom do polovice da dobijete roladu.

4.
Isto napravite i s druge strane da dobijete 2 rolade.Po sredini prerežete i odrezani dio spojite prstima da ne izlazi punjenje.

5.
Tada oštrim nožem narežete štrukle od oko 4  cm dužine.

6.
Štrukle stavljate u tepsiju s malim razmakom jer će se tijekom pečenja dignuti.Ostaviti ih da se dižu još malo.Premažite ih kistom sa kiselim vrhnjem.

7.
Stavite peći na 190-200 stupnjeva oko 40-tak minuta.Kad dobiju lijepu boju ih izvadite i pokrijte krpom.Ohlađene posipajte šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar

baner