Savjeti


ee

nedjelja, 7. kolovoza 2016.

BAHTURA INDISKE POGAČICE TOLIKO UKUSNE DA BI IH MOGLA JESTI SVAKI DAN



Jako ukusne pržene pogačice!
Sastojci:
4 šolje (od 2 dl) brašna
1 šolja jogurta
1/2 šolje mlijeka
1 kašičica sode bikarbone
1/2 kašičice soli
2 kašike ulja
Priprema:
Sjediniti brašno, so, sodu bikarbonu i ulje. Dodati jogurt i mlijeko, pa zamijesiti tijesto. Ostaviti da odstoji na toplom oko 60 minuta. Zatim tijesto podijeliti na 8 loptica, pa svaku razvaljati na pobrašnjenoj podlozi.

Pržiti u vrelom ulju, po par minuta sa obje strane. Pržene spuštati na kuhinjski papir da se ocijede od ulja, pa poslužiti. Idealne su uz kiselu pavlaku, svježi sir, suho meso, tunjevinu…

0 komentari:

Objavi komentar

baner