Savjeti


ee

četvrtak, 18. kolovoza 2016.

BIJELA ROLADA S JAGODAMA! NJEŽAN BISKVIT SA DIVNOM LAGANOM KREMICOM I KOMADIĆIMA JAGODA...


Za dane kakvi su sada pretopli, ovo je prava stvar!
SASTOJCI
BISKVIT

8 bjelanjaka

150 g šećera

6 žlica ulja

100 g brašna

1 puna žličica praška za pecivo

3 žlice šećera u prahu za posipanje biskvita

KREMA

200 ml slatkog vrhnja za šlag

130 g kiselog vrhnja

50 g šećera u prahu

JOŠ

150 g jagoda

sjeckane pistacije, krokanti ili po želji nešto za ukrašavanje

PRIPREMA

1.

Najprije pripremite kremu: od slatkog vrhnja izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dobro promješajte.

2.

Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.

3.

Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.

4.

U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.

5.

Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.

6.

Od ohlađene kreme izdvojite 3 žlice, trebat će vam za mazanje rolade izvana, a preostalom kremom namažite razmotani biskvit pazeći da uski rub ostane bez kreme. Po cijeloj površini rasporedite narezane jagode i savijte roladu. Kolač odložite u hladnjak najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Naposljetku roladu izvana premažite preostalom kremom te je ukrasite sjeckanim pistacijama i jagodama.

Posluživanje

Pravila sam ovako kao sam navela u recept, ali mislim da bi bilo dobro dodati 1 želatinu u kremu jer je dosta rijetka, a sa njom bi ipak bila čvršća.

0 komentari:

Objavi komentar

baner