ee
četvrtak, 18. kolovoza 2016.
BIJELA ROLADA S JAGODAMA! NJEŽAN BISKVIT SA DIVNOM LAGANOM KREMICOM I KOMADIĆIMA JAGODA...
By A at 19:21:00
No comments
Za dane kakvi su sada pretopli, ovo je prava stvar!
SASTOJCI
BISKVIT
8 bjelanjaka
150 g šećera
6 žlica ulja
100 g brašna
1 puna žličica praška za pecivo
3 žlice šećera u prahu za posipanje biskvita
KREMA
200 ml slatkog vrhnja za šlag
130 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu
JOŠ
150 g jagoda
sjeckane pistacije, krokanti ili po želji nešto za ukrašavanje
PRIPREMA
1.
Najprije pripremite kremu: od slatkog vrhnja izlupajte čvrst šlag pa u njega umješajte kiselo vrhnje i šećer u prahu. Dobro promješajte.
2.
Pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva, a plitki lim (36 x 28 cm) obložite papirom za pečenje. Jagode nasjeckajte na komadiće.
3.
Za pripremu biskvita u prikladnoj posudi mikserom mekano umutite bjelanjke. Postupno im dodajte 2 žlice šećera, izuzetih od ukupne količine (150g), pa izlupajte čvrst snijeg.
4.
U drugoj posudi dobro promješajte šećer i ulje. Dobivenoj smjesi primješajte brašno prosijano s praškom za pecivo. Kada nastane jednolična masa, u nju najprije umješajte četvrtinu snijega od bjelanjaka, a onda pažljivo primješajte i preostali snijeg.
5.
Dobivenu smjesu izlijte na pripremljeni lim. Poravnajte je i pecite 10 do 12 minuta ili dok gornja strana ne poćne dobivati boju. Pečeni biskvit izvadite, malo ga ohladite i izvrnite na kuhinjski ubrus koji ste posuli s polovicom šećera u prahu. Pažljivo odljiepite papir pa biskvit pospite preostalim šećerom u prahu i savijte zajedno s krpom. Neka se sasvim ohladi.
6.
Od ohlađene kreme izdvojite 3 žlice, trebat će vam za mazanje rolade izvana, a preostalom kremom namažite razmotani biskvit pazeći da uski rub ostane bez kreme. Po cijeloj površini rasporedite narezane jagode i savijte roladu. Kolač odložite u hladnjak najmanje 1 sat da se dobro ohladi. Naposljetku roladu izvana premažite preostalom kremom te je ukrasite sjeckanim pistacijama i jagodama.
Posluživanje
Pravila sam ovako kao sam navela u recept, ali mislim da bi bilo dobro dodati 1 želatinu u kremu jer je dosta rijetka, a sa njom bi ipak bila čvršća.
Related Posts:
JEDNA OD NAJLJEPŠI TORTI KOJA SE TOPI U USTIMA POJELA SE ZA 10 MINUTA NISAM IMALA VREMENA NI ZA VIŠE SLIKA JEDNA OD NAJLJEPŠI TORTI KOJA SE TOPI U USTIMA POJELA SE ZA 10 MINUTA NISAM IMALA VREMENA NI ZA VIŠE SLIKA SASTOJCI Beze kora: 12 bjelanjaka 250 g šećera 1 žlica octa Krema: 12 žumanjaka 8 žlica šećera 5 žlica gustina 600… Read More
AKO U SVOJOJ KUĆI IMATE OVU BILJKU, VIŠE NIKAD NEĆETE VIDJETI PAUKOVE, BUBE I VOĆNE MUŠICE. AKO U SVOJOJ KUĆI IMATE OVU BILJKU, VIŠE NIKAD NEĆETE VIDJETI PAUKOVE, BUBE I VOĆNE MUŠICE. Niko ne voli kada se na zidovima, i u ćoškovima plafona, pojavljuje paučina. Naravno, čista i sređena kuća nije tako privlačna z… Read More
DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA...MOGU GA I DJECA NAPRAVITI...BANANA EXPRES DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 5 MINUTA...MOGU GA I DJECA NAPRAVITI...BANANA EXPRES ....gotov za tren…nestane za tren….. Sastojci: smjesa: 2 banane pola limuna sok 1 žlica meda 2 male žlice smeđeg secera 250 ml vrhnja za slag 1 … Read More
PITA MOG DJETINSVA MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM PITA MOG DJETINSVA MNOGO JE VOLIM I DANAS JE ČESTO PRAVIM Sastojci: 2 jaja 2 kasike ulja 200 ml. mlijeka 100 ml. vode 1 prask za pecivo so 100 gr. kukuruznog brasna 150 gr. bijelog brasna Preliv: 4 jaja (adsbygoogle … Read More
U PUNU VEŠ MAŠINU UBACILA JE ZGUŽVANU ALU FOLIJU. MALO LJUDI ZNA ZA OVAJ GENIJALAN TRIK U PUNU VEŠ MAŠINU UBACILA JE ZGUŽVANU ALU FOLIJU. MALO LJUDI ZNA ZA OVAJ GENIJALAN TRIK Zabavljali smo se 5 godina i više puta sam je prosio, tražio da se uda za mene, ali nije željela, uvijek je imala neki razlog za reć… Read More
0 komentari:
Objavi komentar