Savjeti


ee

petak, 12. kolovoza 2016.

BRZI RUČAK KOJIM ĆETE SVE OSTAVITI BEZ TEKSTA: BUREK IZ ŠOLJE ILI FILDŽAN BUREK



Jedan specijalitet iz turske kuhinje na vašem stolu. Svidjet će vam se sigurno…
Sastojci
    3 krompira
    1 manja glavica luka
    200 gr. fasiranog mesa
    18 gotovih jufki
    malo ulja
Za premazivanje
    1 jaje malo mlijeka
    malo maslinovog ulja
    curekot za posipanje
Priprema
Skuhati krompir i napraviti pire. Sitno isjeckati luk, pa ga malo preprziti na ulju. Tome dodati fasirano meso i isprziti.  Kada je meso przeno, dodati mu pire krompir i sve fino izmjesati da se sjedini. Jaje, mlijeko i maslinovo ulje dobro umutiti. U soljicu za kafu staviti duplu jufku (ne treba premazivati). Malom kasikom filovati vec napravljenom smjesom. Kada napunite soljicu do vrha, krajeve slozititi unutra. Kako koji kraj slazete, premazivati jajetom. Redati u pleh na koji ste stavili papir za pecenje. Sve premazati smjesom od jajeta i posuti curekotom.

0 komentari:

Objavi komentar

baner