Savjeti


ee

petak, 12. kolovoza 2016.

DANAS SAM MALO EKSPERMENTISALA SA PILETINOM I ISPAO JE ODLIČAN RUČAK



Potrebno je:

2 pileća bataka i 2 karabataka
2 kašike ulja
1 glavica crna luka
so, mleveni biber
400 gr pelata iz konzerve

Za knedle:
500 gr kuvanog krompira
1 jaje
1 kašika putera
 1/2 kašičice soli
200 gr brašna
100 gr rendanog  sira

Priprema:
Napraviti knedle. Krompir skuvati u ljusci, oguliti i izgnječiti jedan po jedan, dodati puter, jej, so  i brašno. Zamesiti testo i praviti kuglice veličine oraha. Na 2 kašike ulja pržiti  sa obe strane 2 bataka i 2 karabataka, posoliti, pobiberiti,  dodati sitno seckan crni luk i na tihoj vatri uz povremeno mešanje pržiti 10-15 minuta. Dodati pelat iz konzerve i sve izmešati. Staviti piletinu  u pouljenu posudu za pečenje. U veću posudu staviti vodu da vri spustiti knedle da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu, vaditi ih rešetkastom kašikom, uvaljati u rendani sir i poredjati ih na piletinu. Peći na 200 stepeni 30 minuta da se zapeče i požuti.

0 komentari:

Objavi komentar

baner