Savjeti




ee

srijeda, 17. kolovoza 2016.

JOGURT KOLAČ ZA 20 MINUTA...OSVJEŽAVA POPUT SLADOLEDA



Sastojci:
Potrebno je:
1 l voćnog jogurta (dva različita ukusa)
1/2 l slatke pavlake
300 g voća
150 g plazma keksa
200 g šećera
3 želatina
100 g čokolade za kuvanje
ulje
Priprema:
Voćni jogurt staviti u dve šerpice i zagrevati sa po 100 g šećera do ključanja. Skloniti sa vatre i staviti po 1,5 kesicu želatina, prethodno pripremljenog prema uputstvu sa kesice. Ostaviti da se prohladi.
Umutiti slatku pavlaku. Podeliti je u dve posude. Kada jogurt počne da se zgušnjava, sipati ih u posude sa slatkom pavlakom. U jednu polovinu jogurta i slatke pavlake staviti iseckano voće, prethodno isceđeno. Sve promešati. Uzeti duguljast kalup i obložiti providnom folijom. Sipati prvo polovinu jogurta i pavlake bez voća, pa polovinu sa voćem. Sve poravnati i odozgo poredjati plazmu potopljen u mleko. Ostaviti preko noći u frižider. Sutradan prevrnuti na tacnu i skloniti foliju. Rastopiti čokoladu i ulje. Ulja dodavati toliko da čokolada može lepo da se razlije. Malo prohladiti i razliti preko kolača, pustiti da se razlije sa strane.

Related Posts:

  • Saznajte sve što ste htjeli znati o kavi Saznajte sve što ste htjeli znati o kavi Kava ima dugu i osebujnu povijest koja je dugi niz godina bila vezana za istočni svijet. I sama riječ dolazi od turske riječi kahve i arapske qahwah. Prvi zapadnjaci koji su prigrl… Read More
  • TELECI RIZOTO SA LJUTOM PAPRICICOM Rižoto Teletina sa ljute papričice Sastojci 1 / 2kg govedina 10 unci mljevenog mesa 1 paprika, 1 king size luk ili praziluk 1 tikvica 1 veliki paradajz 2 šargarepe, 1 ljuta paprika 4 čena belog luka 1 grančica peršina … Read More
  • Smokvenjak Smokvenjak  Smokvenjak je jednostavna, priprosta i prilično zdrava slastica za koju osim smokava i rakije možete, no ne morate koristiti ni jedan drugi sastojak. Recept potpuno prilagodite sebi - hoćete li umjesto b… Read More
  • Odresci u umaku od nara Odresci u umaku od nara Sastojci 4 – 6 osoba 1,5 kg svinjskog karea u komadu1-2 žlice Vegete2 češnja češnjaka½ žličice Crni papar mljeveni Podravka3 žlice ulja100 ml soka od nara50 g maslaca2-3 žlice limunova soka20 g … Read More
  • KRAFNE KRAFNE "Mak na konac" je sigurno jedna od najboljih slastičarnica u Zagrebu , a recept je od Petre, ponosne vlasnice iste.  Meni su najbolje ikada , pune i mekane poput oblaka.  Od ovih mjera dobila sam 20 prefi… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner