Savjeti




ee

srijeda, 31. kolovoza 2016.

Kiseli krastavci na način moje mame – 52 staklenke su nestale do januara



Moja mama je pravi majstor u pripravljanju zimnice, naročito kiselih
krastavaca i cikle.. Prošle godine sam napravila 52 staklenke i u siječnju ih
više nije bilo:) Ovako ide njen recept…
Srednje zahtjevno
Sastojci
20 kg krastavaca
6 litara vode
2 litre alkoholnog octa
20 dkg soli
30 dkg šećera
30 g papra u zrnu
50 g goruščice
grančice kopra

Priprema
1. Operite krastavce i napunite staklenke.
2. Pomiješajte vodu i ocat i u tome otopite šećer i sol (nije potrebno zagrijavati).
3. U staklenke sa krastavcima stavite papra 10-ak zrnci, par grančica kopra i goruščicu.
4. Zalijte pripremljenom otopinom.
5. Na dno širokog lonca stavite kuhinjsku krpu i na to staklenke krastavaca. Pazite da se
međusobno ne dodiruju kao ni sa stjenkama lonca.
6. Stavite na peć i zagrijavajte vodu do vrenja.
7. Kad se počnu stvarati mjehurići kao kod kuhane vode, isključite.
8. Ako nemate više krastavaca za “dunstanje” (tako to zove moja mama), ostavite u loncu
da se ohlade.
9. Ako imate još krastavaca, onda lonac stavite pod pipu i tankim mlazom hladne vode
izmijenite vruću za hladnu.
10.Iz ohlađene vode izvadite staklenke i ponovite postupak “dunstanja” sa sljedećom
turom.
Posluživanje
Zaboravih napomenuti na početku: kod ovakve pripreme krastavaca vodite računa da su
staklenke dooobro zatvorene. Ja to provjeravam tako da svaku staklenku okrenem
naopako…ne smije procuriti! To je bitno između ostalog i zato da vam prilikom dunstanja
ili hlađenja voda ne uđe u staklenku.

Related Posts:

  • ROLNICE PUNJENE POSLASTIČARSKOM ČOKOLADNOM KREMOM ROLNICE PUNJENE POSLASTIČARSKOM ČOKOLADNOM KREMOM Recept mi se jako dopao, ima malo posla oko njega, ali je vredeo svaki munut koji sam uložola u izradu ovih divnih rolnica SASTOJCI • 500 g lisnatog testa Za kremu • 2… Read More
  • BOSANSKE LEPINE BOSANSKE LEPINE Sastojci 6 osoba 600 gr brasno 10,5 gr. suhi kvasac (1, 5 vrečica,vrečica od 7 gr.) 1/2 jušne žlice ,soli 2 čajne žličice šečera 510 ml. vode Priprema (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
  • Napravite sladoled bolji nego u restoranu! Napravite sladoled bolji nego u restoranu! Sastojci -6 zumanjka -250 gr secera -2 zlicice naribana korice neprskanog limuna -1 dl svezi procedjeni sok od limuna -1/2 Litre slatkog vrhnja ( umucena u slag ) Priprema: … Read More
  • SOČNI KOLAČ SA MJERAMA NA ŠOLJICE NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE SOČNI KOLAČ SA MJERAMA NA ŠOLJICE NEĆETE SE POKAJATI AKO GA NAPRAVITE SASTOJCI 1 šolja šećera 1 šolja brašno 1 šolja kokosovo brašno 1 šolja ulja 1 šolja mleka ili jogurta 1 šolja griza po 1 kesica praška za pecivo i v… Read More
  • Jednostavni puding kolač s rupama Jednostavni puding kolač s rupama SASTOJCI: Za biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 4 žlice kakaa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 4 žlice čokolade u prahu 1 prašak za pecivo 1 … Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner