Savjeti


ee

nedjelja, 14. kolovoza 2016.

KOMPLETAN RUČAK U PAR KORAKA…UKUSNE POLPETE I UMAK KOJI IDE UZ NJIH



Sastojci:
1kg tikvica
1 luk / srednje velicine
1 cesanj cesnjaka
100 grama krusnih mrvica
150 grama ribanog sira gaude
2 jaja
sjeckanog persin
soli, papra, mediteranska mjesavina zacina

Dip od kiselog vrhnja:
1 kiselo vrhnje
3-4 zlice majoneze / ili po ukusu
1 cesanj cesnjaka
soli, papra
Priprema:
Tikvice naribati, nasoliti i pustiti oko pola sata da odstoje. Ocijediti ih rukama koliko vise mozete.
Sitno sjeckani luk prodinstati na malo ulja, na kraju dodati sitno sjeckani cesnjak, neka samo malo pusti miris. Ohladiti. Pomijesati sve sastojke, zaciniti. ako je tijesto malo rijetko, mozete dodati malo brasna. Ostaviti da odstoji oko pola sata u hladnjaku. Formirati polpete i peci ih u malo ulja ili masla. Mozete ih prije pecenja malo uvaljati u mrvice, ali onda popiju malo vise masnoce.

Dip:  Pomijesati sve sastojke, zaciniti i ostaviti malo da odstoji da se prozmu zacini. Servirati polpete uz dip. Nama su najfinije mlake ili ohladjene na sobnoj temperaturi. Uz to fino pase tzatziki ili mijesana salata sa sjeckanom fetom. Mogu biti kao predjelo, ili samostalni obrok, pa cak i prilog. Opcija: uvaljati ih u mrvice, polijte malo otopljneog maslaca po njima, bit ce jos ukusnije i zapecite u pecnici.

0 komentari:

Objavi komentar

baner