ee
ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.
LAGANA PITA OD SIRA Jednostavnije ne može
By A at 01:03:00
No comments
Jednostavnije ne može :)
Lagana pita od sira
Sastojci
5 jaja
500 g svjezeg sira (posni ili po želji)
1 žlićica soli
100 g brašna
1 prašak za pecivo
Priprema
1
Jaja dobro istući , umiješati sir i sol ta još dobro promiješati. Zatim dodavati brašno u koji se prethodno umiješao prašak. Miješati dok se dobije jednolična smjesa.
2
Kalup promjera 28cm lagano nauljiti, izliti smjesu, ravnomjerno je razmazati i peći na 200°C oko 30 minuta. Može se peći i u pravokutnom plehu koji odgovara.
Savjet:
Ako se peče u manjem kalupu, pita će biti viša i možda će trebat produžiti duljinu pečenja.
3
Pozlužiti s jogurtom, mlijekom ili samostalno.
Related Posts:
Zapečeni burrito Zapečeni burrito Brzo a ukusno. Za ljubitelje meksičkih jela. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 400 gr mljevenog mesa 150 ml pilećeg temeljca 1 luk 1 paprika 4 kašike paradajz pirea 200 g… Read More
KREMISIMO KOCKE – NEODOLJIVO SOČAN KOLAČ KOJEG NIJE POTREBNO PEĆI, A GOTOV ZA SAMO 15 MINUTICA! KREMISIMO KOCKE – NEODOLJIVO SOČAN KOLAČ KOJEG NIJE POTREBNO PEĆI, A GOTOV ZA SAMO 15 MINUTICA! Ljubitelji ste finih kolača, ali onih koji se ne peku? Upravo jedan takav donosimo u nastavku. Uz samo malo truda i vremena n… Read More
Krofne sa čokoladom Krofne sa čokoladom Ukusne punjene krofnice sa čokoladom za čokoljupce. Sastojci 200 ml mlijeka 1 kašika šećera (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašičica soli 2 jaja brašno po potrebi PUNJENJ… Read More
Njoki u prezli Njoki u prezli Domaći njoki zapečeni sa prezlom. Ako niste ljubitelj, prezlu preskočite i napravite umak po želji. Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 500 gr griza 300 gr krompira 250 gr p… Read More
Pužići sa vanilijom Pužići sa vanilijom Umjesto klasičnih pužića sa cimetom isprobajte ove sa vanilijom. Preukusni su. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci 500 gr brašna 625 ml mlijeka 100 gr putera 130 gr šeće… Read More
0 komentari:
Objavi komentar