Savjeti


ee

utorak, 9. kolovoza 2016.

Mamina patišpanja za 30 minuta


Sastojci:
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika brašna
1 kesica praška za pecivo
ZA AGDU:
300 g šećera
200 ml vode
2 kriške limuna
Priprema:
Od pet jaja odvojiti žumance i bjelance. Bjelance umutiti u čvrst snijeg, a žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Spojiti žumance i bjelance i izmiješati. U drugoj posudi promiješati brašno i prašak za pecivo. Muteći mikserom, postepeno dodavati brašno jajima. Smjesu izliti u nauljenu tepsiju veličine 20 x 35 cm.
Peći na 180 stepeni dok patišpanja ne porumeni, oko 15 minuta. Kada je pečena, ostaviti da se malo ohladi i pripremiti agdu. U šerpi promiješati vodu i šećer, staviti da se kuha. Kada prokuha, urezati dvije kriške limuna i kuhati 10 minuta na laganoj temperaturi. Vrelu agdu polako i ravnomjerno sipati preko hladne patišpanje. Ostaviti  da patišpanja lijepo upije agdu, pa rezati na kocke i posluživati.

0 komentari:

Objavi komentar

baner