Savjeti


ee

srijeda, 10. kolovoza 2016.

Omiljena torta moga muza! Ja sam ju nazvala Garavusa! :D Zato sto je mix izmedju Madjarice i Dobosice.



Sastojci
Za kore:
10 jaja
10 zlica secera
10 zlica brasna
1/2 praska za pecivo
10 zlica sitno mljevenih oraha
Za kremu:
1,5 l mlijeka
260g cok za kuhanje
120 g ostrog brasna
200g secera i na kraju 250g maslaca
Pribor:
10 krugova promjera 26 cm izrezanih od papira za pecenje
2 tepsije na koje cete zalijepiti taj papir s malo ulja
Priprema
Kore:
Smjesu za kore pravite u 2 puta, pet po pet, da vam se ne opuste bjelanjci dok ispecete svih 10 kora.
5 bjelanjaka istucete i dodate 5 zlica secera, miksate dok smjesa ne postane cvrsta i sjajna. Dodajete jedno po jedno zumanjce miksajuci najmanjom brzinom. Ja dodam zatim i 5 zlica mljevenih oraha (ne morate). Rucno umijesate 5 zlica prosijanog glatkog brasna i 1/4 praska za pecivo.
Papir za pecenje ste pripremili prije svega. Izrezati 10 krugova promjera 26 cm (po kalupu za torte). Na svaki papir stavljate 4 zlice smjese i ravnomjerno ju rasporedite u krug. Pecete jednu za drugom, na 160, nekih 3,4 min, dok ne pozlati. Skidate ih sa tepsije pecene skupa s papirom i stavljate jednu na drugu. I tek kad se ohlade, odlijepite papir bez problema!
Krema:
Mlijeko zakuhate sa cokoladom. Kad se cok otopi ( uz mijesanje) i kad mlijeko zakipi, ukuhate smjesu (kao kad kuhate puding) od brasna, secera i mlijeka ( koje ste prethodno odvadili od te 1,5 l ) i uz mijesanje na laganoj vatri kuhate jos par minuta. Maknete s vatre i u vruce umiksate maslac koji ste narezali na listice. Kremu mazete vrucu, ona se mazanjem polako stegne i ne curi.
Slazete: kora pa jedna grabilica (za juhu) kreme. Razmazete u krug ravnomjerno i ponavljate postupak dok ne potrosite sve.

0 komentari:

Objavi komentar

baner