Savjeti


ee

nedjelja, 7. kolovoza 2016.

Orah-čokoladna torta! Za pola sata!



Jednostavno, sočno i ukusno. Kombinacija čokolade i oraha je uvijek uspješna, isprobajte.
Sastojci
200 gr mljevenih oraha
200 gr šećera
200 gr čokolade za kuhanje
6 jaja
6 kašika prezle
PRELJEV
70 gr putera
70 gr šećera
70 gr čokolade za kuhanje
Način pripreme
Odvojite bjelanca od žumanaca i umutite u čvrst snijeg.
Žumanca umutite sa šećerom pa dodajte prezlu, orahe i otopljenu čokoladu.
Umiješajte lagano snijeg od bjelanaca i istresite u tepsiju.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni 15 minuta.
Dok se torta peče otopite puter sa šećerom i čokoladom za kuhanje.
Vruću tortu prelijte smjesom od čokolade i ostavite da se ohladi.

0 komentari:

Objavi komentar

baner