Savjeti


ee

ponedjeljak, 8. kolovoza 2016.

POHOVANA PILETINA IZ PEĆNICE - JA JE OVAKO PRIPREMAM I DJECA SU ODUŠEVLJENA, UVJEK TRAŽE JOŠ!



Sastojci
     5 komada pilecih prsa
     2 male kasike soli
     1/4 male kasike bibera
     1/4 male kasike ljute paprike
     1 mala kasika bijelog luka u prahu
     1 mala kasika crvene paprike
     2 kasike majoneze
     2 kasike kiselog vrhnja
     2 kasike parmezana
     1.5 solja krusnih mrvica
     2 male kasike kukuruznog brasna
     100 ml ulja

Priprema

    1
    Piletinu presjeci na pola da dobijemo tanje komade i onda po duzini na pola, znaci jedan komad podijelimo na 4 dijela i staviti u zdjelu.Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku i crvenu papriku i sve pomijesati.
    2
    Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje i parmezan i pomijesati da se sve sjedini.
    3
    Zdjelu zatvoriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru sat-dva.
    4
    Tepsiju podmazati uljem i posuti kukuruznim brasnom(kukuruzno brasno se stavlja da se meso ne zaljepi za tepsiju)i ostaviti na stranu.
    5
    Piletinu uvaljati u krusne mrvice i redati u tepsiju.
    6
    Kada smo utrosili svu piletinu ,poprskati je opet sa uljem.
    7
    Piletinu peci na 210 stepeni oko 25-30 minuta .

0 komentari:

Objavi komentar

baner