Savjeti




ee

nedjelja, 21. kolovoza 2016.

TESTO GOTOVO ZA 10 MINUTA - BRZI RECEPT ZA UKUSNO PECIVO



Predstavljamo vam brz i jednostavan recept za mekano pecivo. Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:

- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
- pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama

Priprema:

Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.

Related Posts:

  • Tajni recept za najbolje ćevape i pljeskavice Tajni recept za najbolje ćevape i pljeskavice Ćevapi se tradicionalno pripremaju od junetine i ovčetine ili junetine i janjetine, no danas su mnogo popularniji oni pripremljeni isključivo od junetine radi blažeg okusa … Read More
  • Roza limunada Roza limunada VRIJEME PRIPREME do 15 min Pravo osvježenje za vruće dane! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci BROJ PORCIJA -1+ 0.5 kom limuna 1.5 kriška lubenice 3 žličica bijelog šećera P… Read More
  • Biftek Stroganoff sa šumskim gljivama i domaćim tagliatellama Biftek Stroganoff sa šumskim gljivama i domaćim tagliatellama Obitelj Stroganoff zapamćena i spominjana stoljećima upravo zbog jednog od najpoznatijih ruskih jela – bifteka Stroganoff. Stroganoff je tradicionalno rusko j… Read More
  • Torta od mrkve Torta od mrkve Zaista su mi interesantni svi recepti koji se prave s mrkvom, tako da uvijek iščekujem trenutak da ih isprobam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za ovu tortu stvarno nemam riječi k… Read More
  • Ovo su najčešće greške koje radimo kad kuhamo tjesteninu Ovo su najčešće greške koje radimo kad kuhamo tjesteninu Često baš zbog jednostavnosti kuhanja zaboravimo da moramo paziti kako pripremati tjesteninu S jajima, bez jaja, integralna, u raznim bojama s dodatkom povrća i za… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner