ee
nedjelja, 21. kolovoza 2016.
TESTO GOTOVO ZA 10 MINUTA - BRZI RECEPT ZA UKUSNO PECIVO
By A at 12:32:00
No comments
Predstavljamo vam brz i jednostavan recept za mekano pecivo. Testo za ovo pecivo koje je gotovo za deset minuta ispada meko, ne lepi se za ruke, dobro se mesi i što je takođe važno, ne raspada se.
Potrebno vam je:
- četiri šolje od 2 dl brašna
- dve kašike šećera
- pola kašike soli
- dve kašike suncokretovog ulja
- 500 ml mleka
- kesica suvog kvasca, 11 grama
Priprema:
Za početak, potrebno je sve sastojke spojiti u homogenu smesu. Tako pripremljena smesa stavlja se u kesu i stavlja u frižider na dva sata. Nakon toga, testo se vadi iz frižidera i lagano valja u brašno. Od toga možete napraviti piroške, lepinje ili kiflice. Možete ih peći u tiganju u vrelom ulju, ali jednako tako i u rerni u dobro nauljenom plehu za pečenje, na srednjoj temperaturi dok ne porumene.
Related Posts:
Tajni recept za najbolje ćevape i pljeskavice Tajni recept za najbolje ćevape i pljeskavice Ćevapi se tradicionalno pripremaju od junetine i ovčetine ili junetine i janjetine, no danas su mnogo popularniji oni pripremljeni isključivo od junetine radi blažeg okusa … Read More
Roza limunada Roza limunada VRIJEME PRIPREME do 15 min Pravo osvježenje za vruće dane! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci BROJ PORCIJA -1+ 0.5 kom limuna 1.5 kriška lubenice 3 žličica bijelog šećera P… Read More
Biftek Stroganoff sa šumskim gljivama i domaćim tagliatellama Biftek Stroganoff sa šumskim gljivama i domaćim tagliatellama Obitelj Stroganoff zapamćena i spominjana stoljećima upravo zbog jednog od najpoznatijih ruskih jela – bifteka Stroganoff. Stroganoff je tradicionalno rusko j… Read More
Torta od mrkve Torta od mrkve Zaista su mi interesantni svi recepti koji se prave s mrkvom, tako da uvijek iščekujem trenutak da ih isprobam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za ovu tortu stvarno nemam riječi k… Read More
Ovo su najčešće greške koje radimo kad kuhamo tjesteninu Ovo su najčešće greške koje radimo kad kuhamo tjesteninu Često baš zbog jednostavnosti kuhanja zaboravimo da moramo paziti kako pripremati tjesteninu S jajima, bez jaja, integralna, u raznim bojama s dodatkom povrća i za… Read More
0 komentari:
Objavi komentar