Atak na punjeni pileći batak
VRIJEME PRIPREME
do 60 min
Sastojci
700 g pileći batak
300 g heljdina kaša
200 g jetra pileća
1 kom luk ,crveni
400 g batat
2 kom jaje kokošje
50 g slanina suha, masna
1 kom nar
peršin, list
sol
papar
Priprema
1 Heljdu operemo i kuhamo u slanoj vodi. Za to vrijeme nasjeckamo luk, špek i pileću jetricu na kockice. Batatu ogulimo i naribamo, dodamo joj sol, papar, jaje i dobro promiješamo.
2 Pileće batake otkoštimo i formiramo od njih male fišleke (tuljce).
3 Na zagrijanu tavu dodamo masnoće i špek. Kad se špek počne topiti dodamo luk. Kad poprimi zlatnožutu boju stavimo i ocijeđenu heljdu i jedno jaje i miješamo da se sve skupa dobro poveže.
4 Tim nadjevom punimo pileće fišeke (pileće batke), omotamo ih folijom i stavimo u pećnicu 20 minuta na 180 ◦C.
5 Naribani batat oblikujemo u male pogačice i pržimo na tavi uz malo masnoće.
6 Serviramo tako da na tanjur posložimo pogačice od batate, gore složimo dio heljdine kaše s jetrom (koja je ostala od punjenja).
7 Pileći batak odmotamo iz folije i naglo kratko prepržimo na malo maslaca, a zatim ih posložimo na sredinu tanjura.
8 Za kraj zrnca nara prepržimo na maslacu gdje smo pržili batke. Time prelijemo sve zajedno.
0 komentari:
Objavi komentar