Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Atak na punjeni pileći batak

Atak na punjeni pileći batak


VRIJEME PRIPREME

do 60 min


Chef Branko Ognjenović savjetuje kako idealno ispeći pileće meso s neodoljivim punjenjem

Sastojci

700 g pileći batak
300 g heljdina kaša
200 g jetra pileća


1 kom luk ,crveni
400 g batat
2 kom jaje kokošje
50 g slanina suha, masna
1 kom nar
peršin, list
sol
papar


Priprema

1 Heljdu operemo i kuhamo u slanoj vodi. Za to vrijeme nasjeckamo luk, špek i pileću jetricu na kockice. Batatu ogulimo i naribamo, dodamo joj sol, papar, jaje i dobro promiješamo.

2 Pileće batake otkoštimo i formiramo od njih male fišleke (tuljce).

3 Na zagrijanu tavu dodamo masnoće i špek. Kad se špek počne topiti dodamo luk. Kad poprimi zlatnožutu boju stavimo i ocijeđenu heljdu i jedno jaje i miješamo da se sve skupa dobro poveže.



4 Tim nadjevom punimo pileće fišeke (pileće batke), omotamo ih folijom i stavimo u pećnicu 20 minuta na 180 ◦C.

5 Naribani batat oblikujemo u male pogačice i pržimo na tavi uz malo masnoće.

6 Serviramo tako da na tanjur posložimo pogačice od batate, gore složimo dio heljdine kaše s jetrom (koja je ostala od punjenja).

7 Pileći batak odmotamo iz folije i naglo kratko prepržimo na malo maslaca, a zatim ih posložimo na sredinu tanjura.

8 Za kraj zrnca nara prepržimo na maslacu gdje smo pržili batke. Time prelijemo sve zajedno.

0 komentari:

Objavi komentar

baner