Krumpir sa začinskim biljem
VRIJEME PRIPREME
do 60 min
Obogatite krumpir sa začinskim biljem za ukusno predjelo ili prilog glavnom jelu
Sastojci su :
500 g krumpir, zreli
1 kom luk ,crveni
1 vezica poriluk (cijeli)
1 kom poriluk (bijeli dio)
40 g maslac, slani
30 g pšenično brašno, bijelo
30 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
10 ml limunov sok
0.5 čaša mlijeko kravlje, punomasno
1 vezica peršin, list
1 vezica vlasac ( listovi)
sol
papar
1 vezica dragušac
1 vezica kopar
1 vezica majčina dušica
1 vezica estragon
svježe mljeveni papar
Priprema
1 Krumpire narežite na ploške, luk na kockice, poriluk na kolutiće.
2 U zdjeli ugrijte maslac, dodajte luk i poriluk i pirjajte desetak minuta. Pospite brašnom i zalijte vrućom juhom od povrća.
3 Posolite, popaprite, zakiselite limunovim sokom, umiješajte mlijeko pa kratko prokuhajte.
4 Dvije trećine nasjeckanog bilja stavite u umak od luka i poriluka, dodajte ploške krumpira i kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša.
5 Gotov krumpir pospite preostalim začinskim biljem. Poslužite sa zelenom salatom.
Prema želji krumpir prije posluživanja možete kratko zapeći u pećnici.
0 komentari:
Objavi komentar