Savjeti


ee

petak, 29. siječnja 2016.

Krumpir sa začinskim biljem

Krumpir sa začinskim biljem



VRIJEME PRIPREME
do 60 min


Obogatite krumpir sa začinskim biljem za ukusno predjelo ili prilog glavnom jelu



Sastojci su :


500 g krumpir, zreli
1 kom luk ,crveni
1 vezica poriluk (cijeli)
1 kom poriluk (bijeli dio)
40 g maslac, slani
30 g pšenično brašno, bijelo
30 g pšenično brašno (puno zrno 100% )
10 ml limunov sok


0.5 čaša mlijeko kravlje, punomasno
1 vezica peršin, list
1 vezica vlasac ( listovi)
sol
papar
1 vezica dragušac
1 vezica kopar
1 vezica majčina dušica
1 vezica estragon
svježe mljeveni papar


Priprema

1 Krumpire narežite na ploške, luk na kockice, poriluk na kolutiće.

2 U zdjeli ugrijte maslac, dodajte luk i poriluk i pirjajte desetak minuta. Pospite brašnom i zalijte vrućom juhom od povrća.



3 Posolite, popaprite, zakiselite limunovim sokom, umiješajte mlijeko pa kratko prokuhajte.

4 Dvije trećine nasjeckanog bilja stavite u umak od luka i poriluka, dodajte ploške krumpira i kuhajte na umjerenoj vatri dok krumpir ne omekša.

5 Gotov krumpir pospite preostalim začinskim biljem. Poslužite sa zelenom salatom.

Prema želji krumpir prije posluživanja možete kratko zapeći u pećnici.

0 komentari:

Objavi komentar

baner