Fini desert s jagodama
VRIJEME PRIPREME
do 15 min
Zaposlite svoje malene-velike pomćnike: 1. neka ohladi kremu miješajući u posudi s hladnom vodom, 2. neka izmuti vrhnje u šlag, 3. neka nasjecka jagode... a mama neka sve posluži u slast!Sastojci
ZA 4 ČAŠE:
4 velika integralna keksa
ZA KREMU:
350 ml mlijeka
2 bourbon vanija šećera
2 žlica škrobnog brašna (gustin)
100 ml slatkog vrhnja za šlag
...
I JOŠ:
500 g domaćih jagoda
4 žlica džema od jagoda
Priprema
1
Za kremu zakuhajte 200 ml mlijeka pa umiješajte preostalo mlijeko pomiješano sa škrobnim brašnom i burbon vanilinim šećerom. Kuhajte 2 minute dok se ne zgusne pa miješajući ohladite. Slatko vrhnje izmutite u šlag i pomiješajte s ohlađenom kremom. Jagode narežite na ploškice.
U čaše za posluživanje resporedite nakidane integralne kekse (ili bijeli biskvit), stavite džem od jagoda pa sloj kreme - sloj jagoda - kreme - jagoda i po želji šlag.
0 komentari:
Objavi komentar