Grah juha s ječmenom kašom
Ječam je bogat vitaminima B, a posebno vitaminom B5 koji je neophodan u preradi ugljikohidrata, masti i bjelančevina. Ječam ima zagrijavajući učinak jer se unošenjem ječma masti pretvaraju u energiju. Dakle ako se želite zagrijati, navalite na ovo jelo.
Potrebni Sastojci:
grah- 250 g, suhogječmena kaša- 100, gluk- 1 glavica, mrkva- 100g, korijen celera- 100 g, maslinovo ulje, parmezan, sol i papar
Upute po koracima:
1.
Na maslinovom ulju prepržimo korjenasto povrće (luk, mrkva, celer) uz dodatak ružmarina te dodamo namočeni grah.
2.
Kada je grah kuhan izvadimo malo graha, a ostatak izmiksamo, vratimo nazad kuhani grah te dodamo kuhanu ječmenu kašu i pustimo da sve zajedno prokuha.
3.
Pri serviranju juhu posipamo sa svježim kosanim peršinom, pokapamo sa maslinovim uljem i posipamo parmezanom.
0 komentari:
Objavi komentar