Musaka: Za usta svaka!
VRIJEME PRIPREME BROJ PORCIJA
do 120 min -4+
Imate li višak patlidžana u hladnjaku, iskoristite ih za ovaj supersočni složenac. Ne volite li pak patlidžane to nije dovoljan razlog da preskočite musaku. Arapi i Turci bili su domišljati pa su ih zamijenili - tikvicama!Sastojci :
2 kom patlidžan
6 žlica ulje maslinovo
2 kom luk ,crveni
2 režanj češnjak
400 g mljeveno meso
250 ml pasirana rajčica (passata)
750 g krumpir, zreli
2 žlica krušne mrvice
200 g jogurt (3.2% masti)
4 kom jaje kokošje
1 žlica origano
Priprema
1 Narežite patlidžane na ploške, posolite i ostavite 30 minuta da izađe voda. Osušite i popržite u tavi sa svake strane po tri minute.
2 Propirjajte luk, češnjak i mljeveno meso pa dodajte rajčice. Kuhajte dok tekućina ne ispari. Krumpir narezan na ploške također popržite.
3 Posudu za pečenje nauljite, pospite krušnim mrvicama i obložite ploškama patlidžana. Naizmjence slažite krumpire i mljeveno meso pa završite krumpirom. Pomiješajte jogurt, jaja i začine te prelijte krumpire. Pecite oko 75 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar