Pikantni mesni lonac s mahunama
„Neki to vole vruće,“ naslov je poznatog filma, a ovom bi se jelu slobodno moglo nadjenuti ime „Neki to vole pikantno“. Mahune, same po sebi dosta blaga okusa, u ovom će jelu izvrsno nadopuniti junetinu, slaninu, papričicu i ostale nešto jače okuse.
Vrijeme pripreme:120minuta
Potrebni Sastojci:
junetina- 800 g za gulaš,mahune- 500 g žutih,luk- 2 glavice,slanina- 100 g dimljene, češnjak- 2 režnja,ljuta mljevena paprika- 1 žlica,koncentrat rajčice- 3 žlice, kečap- 4 žlice,mesni temeljac- 1 l,balzamički ocat- 1-2 žlice,ulje, sol i papar
Upute po koracima:
1.
U loncu ugrijemo ulje, dodamo sjeckani luk, junetinu narezanu na kocke veličine zalogaja, sve zajedno začinimo solju i paprom, te na srednje jakoj vatri pirjamo dok ne ispari tekućina što će je meso ispustiti.
2.
Zatim u lonac protisnemo češnjak, dodamo dimljenu slaninu narezanu na trakice, mljevenu ljutu crvenu papriku, koncentrat rajčice, kečap i sve zajedno malo izmiješamo.
3.
Čim češnjak zamiriše ulijemo mesnu juhu, a kada zavri kuhamo na laganoj vatri po potrebi podlijevajući juhom (po prilici jedan sat).
4.
Zatim u lonac ulijemo balzamički ocat, očiščene i oprane mahune narezane na dužinu tri centimetra, malo izmiješamo, te na laganoj vatri kuhamo još 30-ak minuta, odnosno dok meso ne omekša i poslužimo.
0 komentari:
Objavi komentar