Savjeti


ee

petak, 29. siječnja 2016.

Francuski krumpir - recept koji uvijek pali

Francuski krumpir - recept koji uvijek pali




VRIJEME PRIPREME            BROJ PORCIJA
   do 90 min                    -4+


Ne morate se striktno držati sastojaka već umjesto kobasica možete ubaciti i buđolu ili neko drugo suho meso. Rezultat je uvijek isti - uništavanje do posljednjeg komadića!


Sastojci:


1000 g krumpir, zreli
4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
100 g šunka dimljena, kuhana
1 kom jaje kokošje
200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
sol
svježe mljeveni papar

Priprema



1 Krumpire skuhajte u kori ili ga očistite pa skuhajte u posoljenoj vodi. U drugoj posudi skuhajte jaja. Kobasice prokuhajte nekoliko minuta u vreloj vodi.

2 Krumpir i kobasice narežite na ploške te jaja ogulite i narežite. Posolite i popaprite krumpire, pospite s malo vegete pa ih promiješajte.

3 Namažite maslacem vatrostalnu posudu pa složite red krumpira pa red kobasica, red narezanih jaja, ponovite isto još jedanput te završite redom krumpira i narezanom šunkom.

4 lstucite jaje, dodajte vrhnje i mlijeko pa time prelijte jelo. Pecite oko 40 minuta na 180°C.

0 komentari:

Objavi komentar

baner