Francuski krumpir - recept koji uvijek pali
VRIJEME PRIPREME BROJ PORCIJA
do 90 min -4+
Ne morate se striktno držati sastojaka već umjesto kobasica možete ubaciti i buđolu ili neko drugo suho meso. Rezultat je uvijek isti - uništavanje do posljednjeg komadića!
Sastojci:
1000 g krumpir, zreli
4 kom kobasice (kranjske i sl.goved.+svinj.)
100 g šunka dimljena, kuhana
1 kom jaje kokošje
200 ml vrhnje kiselo (10% masti )
100 ml mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
sol
svježe mljeveni papar
Priprema
1 Krumpire skuhajte u kori ili ga očistite pa skuhajte u posoljenoj vodi. U drugoj posudi skuhajte jaja. Kobasice prokuhajte nekoliko minuta u vreloj vodi.
2 Krumpir i kobasice narežite na ploške te jaja ogulite i narežite. Posolite i popaprite krumpire, pospite s malo vegete pa ih promiješajte.
3 Namažite maslacem vatrostalnu posudu pa složite red krumpira pa red kobasica, red narezanih jaja, ponovite isto još jedanput te završite redom krumpira i narezanom šunkom.
4 lstucite jaje, dodajte vrhnje i mlijeko pa time prelijte jelo. Pecite oko 40 minuta na 180°C.
0 komentari:
Objavi komentar