Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Gratinirani kremasti krumpir

Gratinirani kremasti krumpir


VRIJEME PRIPREME

do 120 min



Sastojci

4 kom krumpir, zreli
1 kom luk ,crveni


3 žlica maslac, slani
3 žlica pšenično brašno, bijelo
sol
papar
2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
1.5 šalica gouda punomasni



Priprema

1
Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.

2
Polovicu krumpira poslažite na dno posude.

3
Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira.



4
Začinite sa soli i paprom.

5
U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.

6
Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.

7
Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.

8
Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pećnici.

0 komentari:

Objavi komentar

baner