Gratinirani kremasti krumpir
VRIJEME PRIPREME
do 120 min
Sastojci
4 kom krumpir, zreli
1 kom luk ,crveni
3 žlica maslac, slani
3 žlica pšenično brašno, bijelo
sol
papar
2 šalica mlijeko kravlje, punomasno
1.5 šalica gouda punomasni
Priprema
1
Pećnicu zagrijte na 200°C. Namastite vatrostalnu posudu za pečenje.
2
Polovicu krumpira poslažite na dno posude.
3
Zatim poslažite narezani luk pa rasporedite ostatak krumpira.
4
Začinite sa soli i paprom.
5
U srednjoj posudi otopite maslac. Umiješajte brašno i sol uz konstantno miješanje oko 1 min.
6
Ulijte mlijeko i kuhajte uz povremeno miješanje dok se smjesa zgusne.
7
Zatim dodajte sir i nastavite miješati dok se ne otopi, 30-60 sekundi.
8
Prelijte smjesu preko krumpira, prekrijte aluminijskom folijom i pecite 1,5 sat u zagrijanoj pećnici.
0 komentari:
Objavi komentar