Pečena teleća rebra s krumpirima
VRIJEME PRIPREME
do 90 min
VRIJEME PRIPREME
do 90 min
Ideja za subotnji ili nedjeljni ručak od kojeg će vam mirisati cijela kuća. A i susjedima...
Sastojci
1000 g krumpir, zreli
1 kom mrkva, crvena
2 režanj češnjak
paprika, žuta (mesnata)
1 kom luk ,crveni
80 ml ulje suncokretovo
sol
ružmarin
500 g teleća rebra
Priprema
1 Meso operite, posušite, natrljajte solju i stavite u lim za pečenje. U lončiću zagrijte ulje pa prelijte po mesu. Pospite ružmarinom, prekrijte aluminijskom folijom i stavite peći na 250°C 15-ak min pa smanjite na 180°C.
2 U međuvremenu očistite i narežite (ako su veći) krumpire i drugo povrće. Kad je meso napola pečeno, nakratko ga izvadite. U lim stavite krumpire s povrćem. Malo posolite i polijte uljem.
3 Vratite meso na krumpire, dodajte šalicu vruće vode i ponovno prekrijte folijom. Pecite oko sat vremena, pola sata na donjoj rešetki, a onda dignite na srednju.
4
Izvadite, pričekajte deset minuta da se opusti i poslužite najdražima. Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar