Pijte poput Amerikanaca: Rum s maslacem
VRIJEME PRIPREME
do 30 min
Dodatak maslaca u toplim napicima možda ne zvuči jako primamljivo, no mišljenje ćete promijeniti nakon što probate ovaj popularni američki zimski napitak – hot buttered rum. Naravno, poslije radnog vremena...
Sastojci
40 g maslac, slani
1 žlica šećer, kristal
0.5 žličica narančina kora
0.5 žličica mljeveni cimet
muškatni oraščić
klinčići u prahu
400 ml sok od jabuke (konzerv.)
80 ml brandy, gin, rum i sl. (40 vol % alkoh.)
160 ml tamni rum
Priprema
1
U manjem loncu na umjerenoj vatri otopite maslac pa mu dodajte šećer, ribanu koricu naranče i začine. Nakon 1 minute dodajte i sok od jabuke te nastavite grijati na umjerenoj vatri.
2
Čim sok počne pokazivati znakove vrenja, sklonite ga s izvora topline i pridružite mu brandy i tamni rum.
3
Poslužite vruće, u četiri manje šalice.
0 komentari:
Objavi komentar