Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Torta od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona

Torta od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona


VRIJEME PRIPREME

do 60 min


Sastojci

90 g maslac, slani
230 g šećer, kristal
100 g tamna čokolada
1 kom jaje kokošje
180 ml crno vino


140 g oštro brašno
30 g kakao u prahu, nezašećereni
1 žličica prašak za pecivo
1 prstohvat sol
1 prstohvat mljeveni cimet


Priprema

1
Zagrijte pećnicu na 170°C.

2
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.

3
Otopite čokoladu u mikrovalnoj i dodajte maslacu. Izmiksajte da se sastojci sjedine.

4
U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.



5
U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.

6
Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.

7
Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.

8
Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.

9
Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.

10
Pečenu tortu ohladite.

11
Pečenu tortu ohladite.

0 komentari:

Objavi komentar

baner