Torta od tamne čokolade i Cabernet Sauvignona
VRIJEME PRIPREME
do 60 min
VRIJEME PRIPREME
do 60 min
90 g maslac, slani
230 g šećer, kristal
100 g tamna čokolada
1 kom jaje kokošje
180 ml crno vino
140 g oštro brašno
30 g kakao u prahu, nezašećereni
1 žličica prašak za pecivo
1 prstohvat sol
1 prstohvat mljeveni cimet
Priprema
1
Zagrijte pećnicu na 170°C.
2
Miksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu.
3
Otopite čokoladu u mikrovalnoj i dodajte maslacu. Izmiksajte da se sastojci sjedine.
4
U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
5
U smjesu s čokoladom dodajte jaje, miksajte. Zatim dodajte crno vino.
6
Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
7
Pjenjačom lagano umiješajte brašno, kakao, prašak za pecivo i cimet.
8
Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
9
Izlijte u kaluo i pecite 35-40 minuta.
10
Pečenu tortu ohladite.
11
Pečenu tortu ohladite.
0 komentari:
Objavi komentar