Savjeti


ee

utorak, 26. siječnja 2016.

KOKOS TORTA

KOKOS TORTA






Sastojci  6 osoba
Krema
1l mlijeka
8 žlica šećera
1 puding od vanilije
60 g gustina
1 želatina
3 dl slatkog tučenog vrhnja
100 g kokosovog brašna



Ganache
1,5 dl slatkog tučenog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
Biskvit (sastojci za 3 biskvita tj 3 kore)

6 bjelanjaka
3 žlice brašna
3 žlice kakaoa
3 žlice gustina
9 žlica šećera
1 prašak za pecivo
3 žlice ulja
3 žlice mlijeka

Priprema
1.
od 1l mlijeka odvojiti 1dl i dodati želatinu te ostaviti 10 minuta da nabubri. Pomiješati puding i gustin te razmutiti u malo mlijeka. 
Ostatak mlijeka zakuhati sa šećerom i kokosom, kad zakuha dodati gustin i puding i miješati dok se ne zgusne, na kraju dodati rastopljenu želatinu. Kremu ostaviti da se ohladi.
2.
Posebno ispeći 3 biskvita. Dakle za svaki biskvit izmutiti 2 bjelanjka sa, 3 žlice šećera, polagano dodati 1 źlica brašna 1 žlica gustina, 1 žlica kakaoa, malo praška za pecivo... treba podijeliti 1 prašak za 3 biskvita...na kraju umiješati 1 žlicu ulja i 1 žlicu mlijeka.
3.
Kad se biskviti ohlade premazati ih sa ganache-om, koji se pravi tako da se čokolada otopi u tučenom vrhnju. sve dobro ohladiti.
4.
Kad se krema ohladi lagano u nju umiješati izrađeno slatko tučeno vrhnje. Filovati tortu. Ukrasiti....



0 komentari:

Objavi komentar

baner