Lička pita u čokoladnoj korpici
SASTOJCI
-3 jaja (svetla kora)
-150 gr. šećera
-korica pomoranže i limuna
-200 gr. brašna
-1/2 peciva
- 100 ml. mleka
- 100 ml. ulja
- 3 kom. jaja (tamna kora)
- 150 gr. šećera
- korica pomoranđe i limuna
- 200 gr. brašna
- 1/2 peciva
- 100 ml. mleka
- 100 ml. ulja
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 l mleka (krema)
- 2 vanile
- 120 gr. gustina
- 250 gr. šećera
- 250 gr margarina
Priprema
1. Umutiti najpre belanca sa šećerom pa dodati žumanca, brašno pecivo, koricu limuna, ulje mleko. Lagano dobro izmešati i peći u plehu veličine 30 sm sa 20 oko 15 min. na 200 stepeni C. Ispeći i drugu koru isto tako samo dodati kakao.
2. Mleko staviti da provri dodati šećer, vanilu pa zakuvati gustin i zatim ga ostaviti da se ohladi. U njega dodati umućen margarin i dobro izjednačiiti kremu. Pečene korice, ohladiti i preseći na pola.
3. Redjati tamnu koru, pa krema, zatim svetla kora pa krema, tamna kora fil i svetla kora i ostatak fila.
4. Tu je filovanje pite gotovo. Kako će te je dalje ukrasiti to je do vaše mašte...Ja sam je ukrasila ovako
5. VIDEO ovoga recepta
Posluživanje
Dobro ohladiti i sladiti se...Prijatno dragi moji!
0 komentari:
Objavi komentar