Savjeti


ee

srijeda, 27. siječnja 2016.

Lička pita u čokoladnoj korpici

Lička pita u čokoladnoj korpici


SASTOJCI

-3 jaja (svetla kora)
-150 gr. šećera
-korica pomoranže i limuna
-200 gr. brašna
-1/2 peciva





- 100 ml. mleka
- 100 ml. ulja


- 3 kom. jaja (tamna kora)

- 150 gr. šećera

- korica pomoranđe i limuna

- 200 gr. brašna

- 1/2 peciva

- 100 ml. mleka


- 100 ml. ulja
- 2 kašike kakao praha
- 1/2 l mleka (krema)
- 2 vanile
- 120 gr. gustina
- 250 gr. šećera
- 250 gr margarina

Priprema



1. Umutiti najpre belanca sa šećerom pa dodati žumanca, brašno pecivo, koricu limuna, ulje mleko. Lagano dobro izmešati i peći u plehu veličine 30 sm sa 20 oko 15 min. na 200 stepeni C. Ispeći i drugu koru isto tako samo dodati kakao. 


2. Mleko staviti da provri dodati šećer, vanilu pa zakuvati gustin i zatim ga ostaviti da se ohladi. U njega dodati umućen margarin i dobro izjednačiiti kremu. Pečene korice, ohladiti i preseći na pola. 


3. Redjati tamnu koru, pa krema, zatim svetla kora pa krema, tamna kora fil i svetla kora i ostatak fila. 


4. Tu je filovanje pite gotovo. Kako će te je dalje ukrasiti to je do vaše mašte...Ja sam je ukrasila ovako 


5. VIDEO ovoga recepta



Posluživanje

Dobro ohladiti i sladiti se...Prijatno dragi moji!








0 komentari:

Objavi komentar

baner