Savjeti


ee

srijeda, 27. siječnja 2016.

MUSAKA OD GLJIVA

MUSAKA OD GLJIVA


Sastojci  2 osobe
4 krompira srednje veličine
300-350 grama šampinjona (jedno pakovanje)
1 veća glavica crvenog luka
250 ml vrhnja za kuhanje
so
ulje ili mast


Priprema
1.
Krompir skuvati u ljusci.
2.
Luk sitno isjeckati i prodinstati na ulju ili masti dok ne postane "staklast" pa onda dodati isjeckane šampinjone i dinstati 10tak minuta dok voda oz njih ne ispari.
Posoliti po želji.
3.
Prohlađen krompir oguliti i isjeći na ploške. Ja ga direktno slažem u tepsiju.
Postupak je kao i za svaku musaku, red krompira, umjesto mesa staviti fil od šampinjona, pa ponovo red krompira.
4.
Na kraju sve to zaliti vrhnjem za kuhanje, malo protresti  da se vrhnje rasporedi u cijeloj tepsiji i staviti peći u prethodno zagrijanu rernu na 200 stepeni.
Peći oko pola sata, dok krompir ne počne da rumeni.


5.
I to je to! Uživajte. Prijatno!
Posluživanje
Ova musaka može da bude prilog nekom mesu ali mi je uglavnom jedemo samo uz salatu. ;)

0 komentari:

Objavi komentar

baner