KRAFNE
"Mak na konac" je sigurno jedna od najboljih slastičarnica u Zagrebu , a recept je od Petre, ponosne vlasnice iste. Meni su najbolje ikada , pune i mekane poput oblaka. Od ovih mjera dobila sam 20 prefinih krafni! Najbolje da probate sami!
Sastojci
500g brasna
prstohvat soli
1 kockica svjezeg kvasca ( 40g )
50g secera
60g maslaca
6 zutanjaka
50ml ruma
200-250ml mlijeka
ribana korica limuna i naranče
Priprema
1.
Kod mene su neke sasvim male izmjene u sastojcima i nacinu izrade, orginal mozete pogledati ovdje-
http://www.index.hr/rouge/clanak/napravi-krafne-po-receptu-petre-jelenic-iz-maka-na-konac/869480.aspx
2.
U mlijeku rastopiti maslac , pa dodati secer i kvasac i pustiti da nadodje..
U brasno staviti sol, i sve ostale sastojke pa i kvasac,
Umijesiti glatko tijesto koje se odvaja od stijenki posude.
Pokriti krpom i ostaviti na toplom dok se ne udvostruči obujam.
3.
Tijesto razvaljati na pobrasnjenoj podlozi na debljinu oko 2 cm i izrezivati krafne. Ponovno pokriti i pustiti da se ponovno dignu.
4.
Na ugrijanom ulju prziti krafne prvo sa gornje strane i to sa poklopcem, oko pola minute. Maknuti poklopac, okrenuti i prziti i sa druge strane do zeljene boje.
5.
Staviti ih na papirnati ubrus da se ocijede, poseceriti i puniti po zelji- nama je bazgolada zakon.
Dobar vam tek!
0 komentari:
Objavi komentar