Ljuta pileća krilca
VRIJEME PRIPREME
do 45 min
Jednostavan recept za neodoljiva, ljuta krilca, odnosno popularne buffalo wingse
Sastojci
8 kom pileća krilca
0.5 šalica pšenično brašno, bijelo
1 kom luk ,crveni
2 režanj češnjak
1 žličica čili papričica
300 g rajčica, crvena
2 dl pileći temeljac
2 žlica ulje maslinovo
bosiljak, vezica
svježe mljeveni papar
sol
Priprema
1 Krilca razrežite na tri dijela. Svaki komadić uvaljajte u brašno i kratko prepržite na maslinovom ulju dok ne porumeni. Posolite i popaprite te meso izvadite i stavite na toplo.
2 U istoj posudi u kojoj ste pržili krilca dodajte sitno sjeckani luk i češnjak i mljevenu čili papričicu. Kratko propirjajte uz dolijevanje temeljca, ako nemate temeljac, možete rastopiti kocku za juhu u vodi.
3 Piletinu zatim vratite u posudu, zajedno sa sitno sjeckanom, oguljenom rajčicom. Lagano pirjajte dok meso ne omekša oko 30-tak minuta.
Krilca možete i do kraja ispeći u tavi, pa tek onda umočiti u gotov ljuti umak koji ste zasebno pirjali. No, bolja je kombinacija kad se meso pirja u umaku jer se lijepo prožme i svi sastojci umaka stope se s mesom.
Pospite s malo bosiljka i poslužite uz rižu ili povrće.
0 komentari:
Objavi komentar