Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i svježim sirom
VRIJEME PRIPREME
do 45 min
VRIJEME PRIPREME
do 45 min
Poslužite ovu bogatu roladu za obiteljskim ručkom i svi će biti oduševljeni
Sastojci
4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
3 žlica pesto genovese
1 kom rajčica, crvena
krušne mrvice
1 kom jaje kokošje
pšenično brašno, bijelo
sol
svježe mljeveni papar
ulje suncokretovo
250 g svježi kravlji sir
Priprema
1 Narežite pileća prsa tako da dobijete što tanje i što veće komade. Istucite ih pa začinite solju i paprom.
2 Pomiješajte svježi sir s pestom, dodajte malo soli i sve dobro promiješajte. Razmažite smjesu po pilećim odrescima i u sredinu stavite kockice rajčice.
3 Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte roladu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite u tavi.
4 Čim dobiju boju, izvadite ih i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite 20 minuta na 180°C.
0 komentari:
Objavi komentar