Savjeti


ee

subota, 30. siječnja 2016.

Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i svježim sirom

Rolana pileća prsa s pestom, rajčicama i svježim sirom


VRIJEME PRIPREME

do 45 min




Poslužite ovu bogatu roladu za obiteljskim ručkom i svi će biti oduševljeni


Sastojci

4 filet pile (bijelo meso bez kosti)
3 žlica pesto genovese
1 kom rajčica, crvena
krušne mrvice
1 kom jaje kokošje
pšenično brašno, bijelo
sol
svježe mljeveni papar
ulje suncokretovo
250 g svježi kravlji sir

Priprema


1 Narežite pileća prsa tako da dobijete što tanje i što veće komade. Istucite ih pa začinite solju i paprom.

2 Pomiješajte svježi sir s pestom, dodajte malo soli i sve dobro promiješajte. Razmažite smjesu po pilećim odrescima i u sredinu stavite kockice rajčice.

3 Zarolajte odreske i učvrstite ih čačkalicama. Ugrijte ulje u tavi na srednje jakoj vatri. Uvaljajte roladu u brašno, jaja i krušne mrvice te pržite u tavi.

4 Čim dobiju boju, izvadite ih i stavite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje pa pecite 20 minuta na 180°C.

0 komentari:

Objavi komentar

baner