Savjeti




ee

subota, 30. siječnja 2016.

Naučite kako napraviti burek s mesom na kojem će vam svi zavidjeti

Naučite kako napraviti burek s mesom na kojem će vam svi zavidjeti


Uhvatite se u koštac s domaćim burekom i uživajte u omiljenom balkanskom specijalitetu


Burek obožavamo u svim varijantama. Originalno s mesom, a ne bunimo se ni ako je sa sirom, povrćem, ma s bilo čim. Uz malo jogurta ili gutljaj pive jeli bismo ga u bilo koje doba dana. Kako je tijesto za burek najvažnije, predlažemo vam da na pola kilograma glatkog brašna, dodate dva jaja, pola žličice soli, oko decilitar mlijeka ili vode i malo ulja. Ako volite eksperimentirati s nadjevima inspirirajte se našim receptima.


Tomislav Pavlović, pobjednik kulinarske emisije Tri, Dva,Jedan - kuhaj, osvojio je gledatelje svojim burekom od mesa. Zamolili smo ga da za Gastro pripremi taj
famozni burek u kuhinji Miele centra, a osim što se rado odazvao pozivu pripremio je i brzu slasticu od samo tri sastojka. Kako kaže, burek je vrlo jednostavan za napraviti. Najvažnije je tijesto za koje vam treba brašno, malo soli, ulja i mlake vode. Naglašava da su omjeri relativni i da sve radi po osjećaju. "Tijesto mora biti mekano, na otprilike 250 g brašna ide 1 dcl mlake vode, malo ulja i prstohvat soli. Ne smije biti preslano jer će preuzeti okus bureka", objašnjava Tomislav.

Za nadjev vam treba kvalitetno meso, sol, papar, dinstani luk, ulje i voda. "Meso ne smije biti suho, nemojte se bojati dodavanja vode, ona će ionako ispariti u pečenju", ističe.


Related Posts:

  • Tajna savršenog roštilja Tajna savršenog roštilja Spremajte ukusan i zdrav roštilj uz pomoć saveta Dženifer Nelson, dijetetičarke na klinici "Mejo". Pogledajte koja su osnovna pravila pečenja hrane na usijanom žaru. Ako meso pregori, odstranite… Read More
  • RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU RECEPT ZA PILETINU KOJI TRBATE ODMA ZAPISATI : MUŽ KAŽE BOLJA NEGO U RESTORANU SASTOJCI: 1/2 kg piletine ( ja sam koristile file ) ulje za prženje (koje volite) 250 dl jogurta bosiok Marinada 2 kašike ulja (koje volite) … Read More
  • NAJUKUSNIJA KARAĐORĐEVA ŠNICLA…POSTUPAK NAJUKUSNIJA KARAĐORĐEVA ŠNICLA…POSTUPAK POTREBNO JE 800 g svinjskog filea ili teletine od buta, 80–90 g starog ili zrelog kajmaka, 30 g brašna, jaje, 30 g prezli, ulje, so ZA TARTAR SOS 5 žumanaca, 50 g senfa, 1 l ulja, … Read More
  • GRILOVANO POVRĆE GRILOVANO POVRĆE POTREBNO JE 0,5 kg tikvica, 0,5 kg paradajza, 0,5 kg plavog patlidžana, 200 g ementalera, 3 čena belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, kašičica majčine dušice, so, biber PRIPREMA (adsbygoogle = wind… Read More
  • Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Trikovi i recepti za neodoljiv roštilj Kako bi bili što ukusniji i sočniji, piletinu, govedinu i odreske pre posluživanja ostavite da odstoje desetak minuta. Brzi umaci sjajna su zamena za dugo mariniranje. Ovo su naši pre… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner