Savjeti


ee

utorak, 26. siječnja 2016.

Odresci u umaku od nara

Odresci u umaku od nara


Sastojci 4 – 6 osoba
1,5 kg svinjskog karea u komadu
1-2 žlice Vegete
2 češnja češnjaka
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice ulja
100 ml soka od nara
50 g maslaca
2-3 žlice limunova soka
20 g zrna očišćenog nara



Priprema
1.
Kare u komadu natrljajte Vegetom, protisnutim češnjakom i paprom.
2.
Prelijte zagrijanim uljem, podlijte s oko 100 ml tople vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
3.
Prelijte sokom od nara i nastavite peći dok meso ne omekša. Tijekom pečenja po potrebi meso podlijevajte vodom.
4.
Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.
5.
Umak procijedite i stavite u manju posudu. Dodajte maslac, limunov sok i kuhajte 10-ak minuta.
6.
Umiješajte zrna nara i njime prelijte narezane tople kotlete.
Posluživanje
Poslužite uz salatu po želji.
Savjet
Za ovo jelo upotrijebite svježi nar. Sok od nara najjednostavnije ćete ocijediti na električnoj cjedilici za limun.

0 komentari:

Objavi komentar

baner