Odresci u umaku od nara
1,5 kg svinjskog karea u komadu
1-2 žlice Vegete
2 češnja češnjaka
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice ulja
100 ml soka od nara
50 g maslaca
2-3 žlice limunova soka
20 g zrna očišćenog nara
1-2 žlice Vegete
2 češnja češnjaka
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka
3 žlice ulja
100 ml soka od nara
50 g maslaca
2-3 žlice limunova soka
20 g zrna očišćenog nara
Priprema
1.
Kare u komadu natrljajte Vegetom, protisnutim češnjakom i paprom.
2.
Prelijte zagrijanim uljem, podlijte s oko 100 ml tople vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
3.
Prelijte sokom od nara i nastavite peći dok meso ne omekša. Tijekom pečenja po potrebi meso podlijevajte vodom.
4.
Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.
5.
Umak procijedite i stavite u manju posudu. Dodajte maslac, limunov sok i kuhajte 10-ak minuta.
6.
Umiješajte zrna nara i njime prelijte narezane tople kotlete.
1.
Kare u komadu natrljajte Vegetom, protisnutim češnjakom i paprom.
2.
Prelijte zagrijanim uljem, podlijte s oko 100 ml tople vode, pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
3.
Prelijte sokom od nara i nastavite peći dok meso ne omekša. Tijekom pečenja po potrebi meso podlijevajte vodom.
4.
Pečeno meso izvadite i stavite na toplo mjesto.
5.
Umak procijedite i stavite u manju posudu. Dodajte maslac, limunov sok i kuhajte 10-ak minuta.
6.
Umiješajte zrna nara i njime prelijte narezane tople kotlete.
Posluživanje
Poslužite uz salatu po želji.
Savjet
Za ovo jelo upotrijebite svježi nar. Sok od nara najjednostavnije ćete ocijediti na električnoj cjedilici za limun.
Savjet
Za ovo jelo upotrijebite svježi nar. Sok od nara najjednostavnije ćete ocijediti na električnoj cjedilici za limun.
0 komentari:
Objavi komentar