Savjeti


ee

utorak, 26. siječnja 2016.

Topli napitak od naranče i/ili limuna

Topli napitak od naranče i / ili limuna

Pojeo si narandžastu i baciti koru u smeće? Nemoj! :) Ovaj prah narandže ili limuna, možete koristiti uz kuhano vino, čaj i kolače ili pripremiti topli napitak. I malo kao cedevitu :))))





Sastojci
  • naranče i / ili limuna
  • ŠECER
  •                                             
  • Priprema

  • 1. Ogulite dobro oprane naranče i/ili limun sa nožem za guljenje, ali vodite računa o tome da ogulite samo vanjsku koru i da ne zahvatite previše bijele opne oko ispod kore jer je gorka.



  • 2. Posipajte koru sa šećerom u prahu sa obje strane i stavite na sušenje nekoliko dana ili u sušač voća na dva sata. Korica naranče mora biti suha poput čipsa i biti lomljiva.

  • 3. Uzmite blender i ubacite koricu, dodajte šećera po želji, i sameljite u prah.

    (Ja sam imala premalo korice pa nisam mogla potpuno samljeti u prah pa se zato vide ovi komadići na slici :)))) zanemarite.
  • 4. evo ovako izgleda, kao puder. stavite si u žličicu naranče u čaj za aromu ili samo u vodu... kako želite! Uživajte


0 komentari:

Objavi komentar

baner