Topli napitak od naranče i / ili limuna
Pojeo si narandžastu i baciti koru u smeće? Nemoj! :) Ovaj prah narandže ili limuna, možete koristiti uz kuhano vino, čaj i kolače ili pripremiti topli napitak. I malo kao cedevitu :))))
Sastojci
- naranče i / ili limuna
- ŠECER
Priprema
1. Ogulite dobro oprane naranče i/ili limun sa nožem za guljenje, ali vodite računa o tome da ogulite samo vanjsku koru i da ne zahvatite previše bijele opne oko ispod kore jer je gorka.
- 2. Posipajte koru sa šećerom u prahu sa obje strane i stavite na sušenje nekoliko dana ili u sušač voća na dva sata. Korica naranče mora biti suha poput čipsa i biti lomljiva.
3. Uzmite blender i ubacite koricu, dodajte šećera po želji, i sameljite u prah.
(Ja sam imala premalo korice pa nisam mogla potpuno samljeti u prah pa se zato vide ovi komadići na slici :)))) zanemarite.- 4. evo ovako izgleda, kao puder. stavite si u žličicu naranče u čaj za aromu ili samo u vodu... kako želite! Uživajte
-
0 komentari:
Objavi komentar