Šest malih trikova za velika i još bolja jela
Branko Ognjenović vam donosi nekoliko brzopoteznih, a korisnih savjeta koji su temelj kuhinje svakog pojedinca.
1. Kod pohanja savjetuje da koristite isključivo oštro brašno kako vam se namirnica ne bi lijepila te imala grudice.
2. Oštro brašno preporuča i kod krumpirovog tijesta uz napomenu da se može dodati malo griza.
4. "Kada pečete nešto na roštilju, namirnicu je potrebno zatvoriti s jedne i druge strane kako se ne bi presušila. Možete je staviti u pećnicu da "zori" kako sokovi ne bi curili te da se sve složi kako treba.", navodi Branko Ognjenović.
5. Rižu za rižoto je dobro zgrijati kako bi postala "glanckasta". Na kraju obavezno povezati s isključivo hladnim maslacem. Rižu, kao i tjesteninu treba obliti hladnom vodom inače ona još kuha pa se raspadne ili raskuha.
6. Tvrdo kuhano jaje najbolje nakon kuhanja staviti u hladnu vodu kako rub od žumanjka ne bi oksidirao.
0 komentari:
Objavi komentar