Savjeti




ee

petak, 29. siječnja 2016.

Šest malih trikova za velika i još bolja jela

Šest malih trikova za velika i još bolja jela


Branko Ognjenović vam donosi nekoliko brzopoteznih, a korisnih savjeta koji su temelj kuhinje svakog pojedinca.


1. Kod pohanja savjetuje da koristite isključivo oštro brašno kako vam se namirnica ne bi lijepila te imala grudice.


2. Oštro brašno preporuča i kod krumpirovog tijesta uz napomenu da se može dodati malo griza.



3. Kod kuhanja juhe, najbolja voda je kišnica jer je siromašna ostalim tvarima zbog čega bolje može upijati sastojke juhe.



4. "Kada pečete nešto na roštilju, namirnicu je potrebno zatvoriti s jedne i druge strane kako se ne bi presušila. Možete je staviti u pećnicu da "zori" kako sokovi ne bi curili te da se sve složi kako treba.", navodi Branko Ognjenović.
5. Rižu za rižoto je dobro zgrijati kako bi postala "glanckasta". Na kraju obavezno povezati s isključivo hladnim maslacem. Rižu, kao i tjesteninu treba obliti hladnom vodom inače ona još kuha pa se raspadne ili raskuha.
6. Tvrdo kuhano jaje najbolje nakon kuhanja staviti u hladnu vodu kako rub od žumanjka ne bi oksidirao.

Related Posts:

  • Znate li kako pripremiti jaje? Znate li kako pripremiti jaje? Iskusni chef Branko Ognjenović i vlasnik konzultantske tvrtke Majstor Kuhar za ovotjedni savjet pripremio je sve korake uspješnog poširanja jaja i pripreme omleta. (adsbygoogle = window… Read More
  • Branko Ognjenović kuha: Hit jesenska jela s mesom Branko Ognjenović kuha: Hit jesenska jela s mesom Jesen je sezona gljiva u kojoj zaljubljenici u branje jestivih gljiva dolaze na svoje. Donosimo vam dva prefina recepta našeg chefa Branka Ognjenovića koja svakako prepo… Read More
  • Julienne tehnika rezanja povrća Julienne tehnika rezanja povrća Julienne je naziv posebne tehnike rezanja povrća i voća na jednake, tanke štapiće debljine šibica. U pojedinim receptima možete naići na povrće rezano julienne tehnikom a koje se nadalje pr… Read More
  • Šest malih trikova za velika i još bolja jela Šest malih trikova za velika i još bolja jela Branko Ognjenović vam donosi nekoliko brzopoteznih, a korisnih savjeta koji su temelj kuhinje svakog pojedinca. 1. Kod pohanja savjetuje da koristite isključivo oštro brašno… Read More
  • Pet pravila savršenog rižota Pet pravila savršenog rižota                       Kod samih omjera, najbolje se pridržavati pravila 50 g po osobi, ako je riža prilog i 80 g po osobi za rižoto. N… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner