Savjeti




ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Adventski vijenac od cimet rolica

Adventski vijenac od cimet rolica


Slatko kiselo cimet savršenstvo u obliku vijenca

Ovaj vijenac cijeli je napravljen od cimet rolica. Tijesto je slatko i pjenasto, a slatki cimet te kiselkasti preljev u odličnom su kontrastu! Prije nisam baš volio raditi dizana tijesta jer mi nisu uspijevala, ali što ih češće radim, više vježbam i ispadaju sve bolja i bolja. Kod dizanih tijesta je jedino jako važna kemija, odnosno kako kvasac reagira na određene faktore.


Preporučam korištenje termometra kako biste izmjerili temperaturu vode, i nikada nemojte sol stavljati direktno u kvasac - sol će ga jednostavno "ubiti"!

Sastojci:

2 paketića suhog kvasca
360ml tople vode
85g maslaca, otopljenog
40g mlijeka u prahu
70g šećera
1 jaje
žličica soli
oko 1kg brašna
75g maslaca, sobne temperature
100g smeđeg šećera
50g šećera
prstohvat soli
1 1/2 žlica cimeta
100g šećera u prahu
2-5 žlica limunovog soka
Priprema:


Pomiješajte vodu, kvasac i malo šećera u zdjeli. Ostavite da se aktivira.
Dodajte ostatak šećera, otopljeni maslac, jaja, mlijeko u prahu, vanilin šećer, te izmiksajte mikserom.
Polako dodajte brašno i sol, šalicu po šalicu, dok ne dobijete mekanu smjesu koju lako možete oblikovati.
Povezanu smjesu premjestite na radnu površinu i mijesite 10ak minuta kako biste razvili gluten. Vratite u zdjelu i ostavite da se diže 2-3h na toplom mjestu.
U maloj zdjeli umiješajte zajedno šećer, smeđi šećer, cimet i prstohvat soli. Ostavite sa strane.
Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik 40*30cm i namažite maslacem. Posipajte mješavinom šećera i cimeta i zarolajte kao roladu. Napravite krug od zarolanog tijesta te zaljepite krajeve pomoću malo bjelanjka. Zarežite dvije trećine prema sredini kruga i posložite rolice dijagonalno. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i ostavite da se tijesto diže još pola sata.
Pecite vijenac 20-25 minuta, a ako potamni prebrzo, prekrijte ga aluminijskom folijom. Umiješajte šećer u prahu sa limunovim sokom i prelijte preko vijenca. Jedite toplo i uživajte!

Related Posts:

  • Marinirani pileći bataci Marinirani pileći bataci Sočni i ukusni pileći bataci iz rerne. Sastojci 1 kg bataka 4 kašike maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 1 kašika paradajz pirea 1 kašika ajvara so, biber Na… Read More
  • Tikvice punjene sirom i jajima Tikvice punjene sirom i jajima Tikvice punjene sirom i jajima su prava eksplozija okusa. Usudite se da uživate. Sastojci 4 tikvice 3 čajne kašikice putera 1 manja glavica sitno isjeckanog luka 3 češna isjeckanog bijelog … Read More
  • Pureća prsa sa roštilja Pureća prsa sa roštilja Roštilj ne mora uvijek biti nezdrava ko Sastojci 500 gr purećih prsa 6-7 kašika maslinovog ulja (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2 kašike aleve paprike malo chilli praha m… Read More
  • PLJESKAVICE KOJE ĆE VAS RASPAMETITI SVOJIM UKUSOM PLJESKAVICE KOJE ĆE VAS RASPAMETITI SVOJIM UKUSOM Potrebni sastojci -Mleveno meso 500 grama -Jaja4 kom. -Brašno4 kašike -Kisela pavlaka200 grama -Prašak za pecivo1 kom. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push… Read More
  • Pileći file u sosu Pileći file u sosu Obožavam pileće filete u ovom sosu i često ih serviram uz rižu ili krompir Sastojci 500 gr pilećih prsa 200 ml vrhnja za kuhanje (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 100 gr gorgonz… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner