Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Bakina pogača

Bakina pogača


U listopadu tradicionalno slavimo kruh i ja vam donosim jednostavan recept za beskavsnu pogaču kojoj je priprema laka, a okus, miris i mekoća nevjerojatna.

U prošlosti je kruh imao puno veću ulogu u prehrani čovjeka nego danas, tada je igrao glavnu ulogu za stolom svake obitelji. Iz njega smo tada dobivali prijeko potrebne količine ugljikohidrata, prehrambenih vlakana, vitamina i minerala. Kruh je tada bio priroda u čistom obliku. Zato, ako ste se već pomalo zasitili onog kupovnog kruha zamijesite svoj ­bez aditiva, s provjerenim sastojcima i svojim ukućanima i prijateljima pružite ovo mirisno zadovoljstvo. Slavite ga ovaj mjesec i donesite u svoj dom mali dio bakine kuhinje.


Sastojci:

500 g brašna po želji
1 kiselo vrhnje ili jogurt
Pola čaše ulja (čaša je ona od vrhnja)
1 cijelo jaje
1 prašak za pecivo
Žličica soli
Priprema:

1. Sve sastojke zajedno pomiješajte u većoj posudi i rukama zamijesite glatko tijesto. Mijesite nekoliko minuta. Ukoliko će trebati, dodajte par žlica vode da biste lakše zamijesili tijesto.


2. Zamiješeno tijesto prekrijte krpom i ostavite da odstoji 20 minuta.

3. Za to vrijeme vi zagrijte pećnicu na 200 C.

4. Pogaču premjestite u namašćenu tepsiju, malo ju rukama rastanjite, po želji pobrašnite odozgora i stavite ju peći oko 30 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar

baner