Savjeti


ee

utorak, 2. veljače 2016.

Burek

Burek


Eh da, burek! Neki govore meso se pirja, drugi govore meso ide svježe, neki kažu stavi luk, drugi ne mogu podnijeti da stavljam luk u burek! E pa dragi moji, ovo je moj recept za burek i zaista ga svi obožavamo!!

Sastojci

Tijesto:
500 g glatkog pšeničnog brašna
5 žlica ulja
prstohvat soli
300 ml mlake vode
ulje za premazivanje tijesta
Nadjev:
500 g mljevenog miješanog mesa
1 žličica luka u prahu
1-2 češnja češnjaka
1 žlica vegete
papar
1 žličica crvene mljevene paprike
sol (po izboru)
Priprema

1.


A kada ste zamijesili tijesto pripremite nadjev.

 ......


2.
Svježe mljeveno meso (ja koristim mješano) pomiješajte sa jednom žličicom luka u prahu, nasjeckanim češnjakom, crvenom paprikom, malo vegete, paprom i po potrebi sa soli (ja inače ne solim, ali ako vi smatrate da treba slobodno).

3.
Kada ste razvukli tijesto na rub stavite meso, pa zamotajte burek i tako dok ne potoršite i tijesto i nadjev

.4.

Pecite na 180 °C oko 40 min.

0 komentari:

Objavi komentar

baner