Burek
Eh da, burek! Neki govore meso se pirja, drugi govore meso ide svježe, neki kažu stavi luk, drugi ne mogu podnijeti da stavljam luk u burek! E pa dragi moji, ovo je moj recept za burek i zaista ga svi obožavamo!!
Sastojci
Tijesto:
500 g glatkog pšeničnog brašna
5 žlica ulja
prstohvat soli
300 ml mlake vode
ulje za premazivanje tijesta
Nadjev:
500 g mljevenog miješanog mesa
1 žličica luka u prahu
1-2 češnja češnjaka
1 žlica vegete
papar
1 žličica crvene mljevene paprike
sol (po izboru)
Priprema
1.
A kada ste zamijesili tijesto pripremite nadjev.
......
2.
Svježe mljeveno meso (ja koristim mješano) pomiješajte sa jednom žličicom luka u prahu, nasjeckanim češnjakom, crvenom paprikom, malo vegete, paprom i po potrebi sa soli (ja inače ne solim, ali ako vi smatrate da treba slobodno).
3.
Kada ste razvukli tijesto na rub stavite meso, pa zamotajte burek i tako dok ne potoršite i tijesto i nadjev
.4.
Pecite na 180 °C oko 40 min.
0 komentari:
Objavi komentar