Savjeti


ee

utorak, 2. veljače 2016.

Pečena čokoladna krema

Pečena čokoladna krema


Primjerice, morsku sol koja iznimno ističe njezinu čokoladnost, tučeno vrhnje koje ublažava njezin intenzivan okus, jagode kao protutežu njezinoj slatkoći ili sladoled za savršeni toplo-hladni spoj.


Čokolada je uvijek dobra odluka, zar ne? Isprobajte je u pomalo neobičnoj verziji – umjesto uobičajene čokoladne torte, moussea ili cupcakea, zašto ne biste ispekli domaću čokoladnu kremu koja je fantastična sama po sebi, ali još bolja uz neke dodatke.

Primjerice, morsku sol koja iznimno ističe njezinu čokoladnost, tučeno vrhnje koje ublažava njezin intenzivan okus, jagode kao protutežu njezinoj slatkoći ili sladoled za savršeni toplo-hladni spoj. Ova je krema svestrana, jednostavna za pripremu i preukusna, a njome možete puniti i prhko tijesto za pite pa dobiti potpuno novi desert – čokoladni tart.

Pečena čokoladna krema (Za 4-5 porcija)

Sastojci:

150 ml vrhnja za šlag
50 ml mlijeka
Prstohvat soli
200 g tamne čokolade
50 g šećera
2 jaja
Za posluživanje, po želji: morska sol, tučeno vrhnje za šlag, jagode, sladoled...
Priprema:


Pećnicu zagrijte na 180°C, a na njezino dno stavite posudu s vodom. Pripremite 4-5 zdjelica otpornih na visoku temperaturu.
Vrhnje za šlag pomiješajte s mlijekom pa zagrijavajte na laganoj vatri gotovo do vrenja. Skinite s vatre pa umiješajte nasjeckanu čokoladu. Miješajte dok se sva ne otopi, a zatim dodajte sol i šećer. Na kraju dodajte umuićena jaja, brzo miješajući dok se ne sjedine sa ostatkom smjese.
Napunite zdjelice pa stavite peći oko 20 min u sredinu pećnice. Površina pečene kreme mora biti sjajna i očvrsnula, a sredina još mekna i kremasta. Ako vidite da vam površina počinje pucati, odmah izvadite kremu iz pećnice.
Poslužite toplo ili na sobnoj temperaturi s dodatkom po želji. Npr. posipano s malo morske soli ili samo s tučenim vrhnjem za šlag, jagodama ili sladoledom. Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar

baner