Savjeti


ee

utorak, 2. veljače 2016.

Tortice od sira s marcipanom i čokoladom

Tortice od sira s marcipanom i čokoladom



Ovaj puta donosim nešto malo drugačije – lagani cheesecake obogaćen pastom od badema i bogatom čokoladnom kremom. Inače nisam ljubitelj kombinacije čokolade i svježeg sira, no ovdje je sir aromatiziran marcipanom koji se, pak, odlično slaže s čokoladom. Obožavam marcipan i mogla bih ga jesti onako samog, a u ovim kolačićima on je vrlo blagog okusa pa su pogodni i za one koji nisu baš njegovi ljubitelji. Ovu slasticu možete raditi i u obliku jedne velike torte, no u tom slučaju sastojke za podlogu poduplajte, a kreme napravite s 50% više sastojaka.

Za 18-20 komada

Vrijeme pripreme: 3 sata s hlađenjem


Podloga:

100 g keksa
50 g maslaca
Srednji sloj:

100 g marcipana
100 g šećera
2 jaja
300 g krem sira
60 g maslaca
prstohvat soli
Čokoladni sloj:

150 g čokolade sa 70% kakaa
150 g kiselog vrhnja
50 g šećera u prahu

Priprema:


Pećnicu zagrijte na 180°C.
Ukoliko imate metalni kalup za muffine, obložite ga košaricama. Ukoliko imate silikonski, dovoljno je da ga premažete maslacom. Svi sastojci neka vam budu sobne temperature.
Kekse usitnite u sjeckalici pa pomiješajte s omekšalim maslacom. Utisnite na dno svakog kalupa oko 1 žlicu smjese. Poravnajte zadnjom stranom žlice.
Marcipan naribajte ili usitnite u sjeckalici pa izmiksajte redom sa šećerom, jajima, soli, omekšalim maslacem i krem sirom.
U svaki kalup, preko keksa ulijte oko 2-3 žlice kreme, tako da vam kalup bude pun do 3⁄4. Pecite 15- 17 min, tj. Dok sir ne počne pucati i dobivati boju. Izvadite i ohladite do sobne temperature.
Čokoladu otopite pa pomiješajte sa kiselim vrhnjem i šećerom. Na svaki kolačić rasporedite oko 1 žličicu čokoladne kreme.
Sve zajedno ohladite barem 2 sata tj. Dok ne budete sigurni da su se i sir i čokolada stvrdnuli. Pažljivo izvadite iz kalupa i ukrasite po želji. Dobar tek!
Napomene:

U čokoladnoj kremi umesto kiselog vrhnja možete staviti i slatko vrhnje – u tom slučaju možete i smanjiti količinu šećera. Kekse možete koristiti koje želite – ja sam stavila Plazmu, možete Petit buerre, Grancereale, integralne kekse...

0 komentari:

Objavi komentar

baner