Savjeti


ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Keksi s narančom i čokoladom

Keksi s narančom i čokoladom


Naša blogerica Matejka je klasičnu zimsku kombinaciju čokolade i citrusnog voća interpretirala u formi keksića.

Čokolada i naranča su klasična zimska kombinacija, a kako u zadnje vrijeme živimo gotovo u zimskim uvjetima, odlučila sam da je vrijeme da mi stan zamiriše upravo na naranču. Već sam isprobala ovu kombinaciju u nekoliko deserata i uvijek me oduševi, a ovi keksići su sasvim posebni i mirišu na djetinjstvo – vidjet ćete kad ih ispečete.



Sastojci:

(25 velikih keksa, za 25 min)

2 jaja

200 g šećera

150 g maslaca

1 žlica ekstrakta vanilije

Ribana korica 1 ili 2 naranče

1⁄2 žličice sode bikarbone

350 g brašna

100 g čokoladnih kapljica ili sjeckane crne čokolade

Priprema:



1. Pećnicu zagrijte na 160°C, a veliki protvan obložite papirom za pečenje.

2. Jaja i šećer pjenasto umutite, zatim im dodajte koricu naranče, ekstrakt vanilije i omekšali maslac. Dobro promiješajte.

3. Zatim u smjesu umiješajte sodu bikarbonu i brašno, te na kraju čokoladu.

4. Pomoću žlice za sladoled ili obične žlice na protvan slažite hrpice smjese, ostavivši velik razmak između dva keksa jer će se jako raširiti.

5. Pecite 15-18 min tj. dok keksi ne počnu lagano smeđiti. Ohladite i držite u zatvorenoj limenoj kutiji. Dobar tek!

Dodatna ideja: Otopite 100 g čokolade pa umočite donju stranu keksa u čokoladu i odložite ih na papir za pečenje dok se čokolada ne stisne. Mljac!

0 komentari:

Objavi komentar

baner