Savjeti




ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Najslađa čoko torta

Najslađa čoko torta


Puno čokolade i malo šumskog voća čine kombinaciju za deset

Sastojci za biskvit:


8 bjelanjaka
prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 žličica cimeta
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
200 ml tekućeg jogurta
200 ml ulja


Sastojci za kremu od čokolade:

200 g tamne čokolade
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
Sastojci za kremu od šumskog voća:

450 g smrznutog šumskog voća
40 g šećera
1 vanilija šećer
1 žličica limunovog soka
2 žlice gustina (sa malo tople vode)


Priprema:


Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup Ø19cm premažite maslacem. Bjelanjke zajedno sa prstohvatom soli miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. Postepeno dodavajte šećer i vanilija šećer.
Nakon što smjesa bjelanjaka i šecera postane glatka pod prstima, dodajte joj ulje i tekući jogurt. Na kraju pjenjačom umiješajte prosijano oštro brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Ja sam pekla svaki biskvit posebno. Smjesu sam podjelila na 3 dijela i svaki dio pekla 20ak minuta.
Biskvite pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kreme.
Za kremu od tamne čokolade slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. U njega umiješajte Mascarpone sir, a tamnu čokoladu sa malo slatkog vrhnja otopite na pari. Nakon što se čokolada ohladila, umiješajte je lagano u smjesu sira i šlaga te ostavite u hladnjaku dok se biskviti hlade.
Šumsko voće zajedno sa šecerom i žlicom limunovog soka lagano kuhajte dok ne omekša. Potom ga sa štapnim mikserom usitnite, dodajte mu gustin koji ste prethodno razmutili sa malo tople vode i kuhajte na laganoj vatri dok se na zgusne. Kremu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon što su se biskviti ohladili, slijedi slaganje. Kreme podijelite na 3 dijela. Ja sam na biskvit prvo mazala kremu od šumskog voca pa kremu od čokolade. Postupak ponovite 3 puta. Ukrasite šlagom i pustite da se ohladi preko noći. Dobar tek!

Related Posts:

  • Najslađa čoko torta Najslađa čoko torta Puno čokolade i malo šumskog voća čine kombinaciju za deset Sastojci za biskvit: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 8 bjelanjaka prstohvat soli 10 žlica šećera 10 žlica oštrog b… Read More
  • Tortice od sira s marcipanom i čokoladom Tortice od sira s marcipanom i čokoladom Ovaj puta donosim nešto malo drugačije – lagani cheesecake obogaćen pastom od badema i bogatom čokoladnom kremom. Inače nisam ljubitelj kombinacije čokolade i svježeg sira, no ov… Read More
  • Milka torta - jednostavno najbolja Milka torta - jednostavno najbolja Vjerujte mi na riječ ova Milka torta je savršena i jednostavno je morate napraviti. Neka vam to bude torta za posebne prilike, velike događaje. Napokon je Milka torta ponovo došla na… Read More
  • Torta od mrkve Torta od mrkve Zaista su mi interesantni svi recepti koji se prave s mrkvom, tako da uvijek iščekujem trenutak da ih isprobam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Za ovu tortu stvarno nemam riječi k… Read More
  • Torta od naranče i čokolade Torta od naranče i čokolade Spoj nasih omiljenih sastojaka u mini torti čarobnog okusa Ovaj kolač je spoj možda najboljih okusa, čokolade i naranče! To je dosta mali kolač za mini kalupe, ali je zato bogat okusom. Za nje… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner