Najslađa čoko torta
Puno čokolade i malo šumskog voća čine kombinaciju za deset
Sastojci za biskvit:
8 bjelanjaka
prstohvat soli
10 žlica šećera
10 žlica oštrog brašna
5 žlica gorkog kakaa
1 žličica cimeta
1 vanilija šećer
1 prašak za pecivo
200 ml tekućeg jogurta
200 ml ulja
Sastojci za kremu od čokolade:
200 g tamne čokolade
250 g Mascarpone sira
200 ml slatkog vrhnja
Sastojci za kremu od šumskog voća:
450 g smrznutog šumskog voća
40 g šećera
1 vanilija šećer
1 žličica limunovog soka
2 žlice gustina (sa malo tople vode)
Priprema:
Pećnicu zagrijte na 160°C, a kalup Ø19cm premažite maslacem. Bjelanjke zajedno sa prstohvatom soli miksajte dok ne dobijete čvrsti snijeg od bjelanjaka. Postepeno dodavajte šećer i vanilija šećer.
Nakon što smjesa bjelanjaka i šecera postane glatka pod prstima, dodajte joj ulje i tekući jogurt. Na kraju pjenjačom umiješajte prosijano oštro brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Ja sam pekla svaki biskvit posebno. Smjesu sam podjelila na 3 dijela i svaki dio pekla 20ak minuta.
Biskvite pustite da se ohlade, a za to vrijeme napravite kreme.
Za kremu od tamne čokolade slatko vrhnje izmiksajte u čvrsti šlag. U njega umiješajte Mascarpone sir, a tamnu čokoladu sa malo slatkog vrhnja otopite na pari. Nakon što se čokolada ohladila, umiješajte je lagano u smjesu sira i šlaga te ostavite u hladnjaku dok se biskviti hlade.
Šumsko voće zajedno sa šecerom i žlicom limunovog soka lagano kuhajte dok ne omekša. Potom ga sa štapnim mikserom usitnite, dodajte mu gustin koji ste prethodno razmutili sa malo tople vode i kuhajte na laganoj vatri dok se na zgusne. Kremu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi. Nakon što su se biskviti ohladili, slijedi slaganje. Kreme podijelite na 3 dijela. Ja sam na biskvit prvo mazala kremu od šumskog voca pa kremu od čokolade. Postupak ponovite 3 puta. Ukrasite šlagom i pustite da se ohladi preko noći. Dobar tek!
0 komentari:
Objavi komentar