Torta od naranče i čokolade
Spoj nasih omiljenih sastojaka u mini torti čarobnog okusa
Ovaj kolač je spoj možda najboljih okusa, čokolade i naranče! To je dosta mali kolač za mini kalupe, ali je zato bogat okusom. Za njega nisam koristio neki poseban recept, već sam od oka stavljao i miksao sastojke dok nisam dobio nešto nalik smjesi za biskvit.
Za biskvit će vam trebati(otprilike):
100g glatkog brašna
20g kakaa u prahu
50g šećera
prstohvat soli
žličica praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
2 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
50ml jogurta ili 25ml mlijeka i 25ml ulja
Za ganache:
300g čokolade za kuhanje
150ml vrhnja za šlag
korica polovice naranče, naribana
Priprema:
Natrgajte ili narežite čokoladu. Stavite vrhnje i narančinu koricu da zavrije i kroz sito prelijte preko čokolade. Pokrijte zdjelu tanjurom ili poklopcem kako bi se čokolada bolje rastopila. Stavite u hladnjak da se stvrdne.
U jednoj zdjeli izmiksajte bjelanjke sa dvije žlice šećera. Zatim žumanjke i šećer umiješajte dok smjesa ne posvijetli te u nju lagano umiješajte jogurt i prosijano brašno s kakaom u prahu, praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka, stavite smjesu u jedan veci ili dva manja kalupa i pecite na temperaturi od 180 stupnjeva 15-20 minuta dok nije ispečeno.
Ispečen i ohlađen biskivit prerežite na dva dijela (ako ste koristili jedan kalup) i premažite ohlađeni ganache između dva sloja biskvita. Ostatak ganachea zagrijte i prelijte preko kolača. Uživajte!
0 komentari:
Objavi komentar