Savjeti


ee

srijeda, 3. veljače 2016.

Piletina i Njoke

Piletina i Njoke


VRIJEME PRIPREME
do 30 min


S obzirom da je piletina jedna od najčešćih namirnica koje svakodnevno konzumiramo, nudim vam jednu vrlo zanimljivu varijantu pripreme pilećih bataka sa zabatkom, koje svakako možete zamijeniti i sa pilećim prsima, princip je isti. Pažljivo odvojite pileću kožu sa mesa, meso začinite, a ako ste malo hrabriji i kreativniji možete se poslužiti nadjevom. Kožu rasprostrite preko prozirne folije, na nju položite meso s eventualnim nadjevom i jedanput zamotajte. Čačakalicom probušite rupice kako bi ispuhnuli višak zraka, te još par puta zamotajte i zavežite na rubovima.

Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+

700 g pile (crno meso - batak, zabatak)
300 g krumpir, bijeli
300 g glatko brašno
2 kom jaje kokošje
3 dl ulje, biljno
1 žlica senf
1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
grana padano
papar
sol


Priprema

1 Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite od kore i protisnite.

2 Dodajte brašno, jaja i sol kako biste dobili smjesu za njoke.

3 Pilećem batku sa zabatkom pažljivo odvojite kožu te odvojite od kosti. Začinite sa soli i paprom.

4 Meso umotajte u pileću kožu te zamotajte sa prozirnom folijom i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.

5 Meso posušite i naglo prepržite u biljnom ulju kako bi dobili finu hrskavu koricu.

Poslužite sa njokima i umakom od senfa.

0 komentari:

Objavi komentar

baner