Piletina i Njoke
VRIJEME PRIPREME
do 30 min
S obzirom da je piletina jedna od najčešćih namirnica koje svakodnevno konzumiramo, nudim vam jednu vrlo zanimljivu varijantu pripreme pilećih bataka sa zabatkom, koje svakako možete zamijeniti i sa pilećim prsima, princip je isti. Pažljivo odvojite pileću kožu sa mesa, meso začinite, a ako ste malo hrabriji i kreativniji možete se poslužiti nadjevom. Kožu rasprostrite preko prozirne folije, na nju položite meso s eventualnim nadjevom i jedanput zamotajte. Čačakalicom probušite rupice kako bi ispuhnuli višak zraka, te još par puta zamotajte i zavežite na rubovima.
Sastojci
BROJ PORCIJA
-4+
700 g pile (crno meso - batak, zabatak)
300 g krumpir, bijeli
300 g glatko brašno
2 kom jaje kokošje
3 dl ulje, biljno
1 žlica senf
1 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
grana padano
papar
sol
Priprema
1 Krumpir skuhajte u slanoj vodi, ogulite od kore i protisnite.
2 Dodajte brašno, jaja i sol kako biste dobili smjesu za njoke.
3 Pilećem batku sa zabatkom pažljivo odvojite kožu te odvojite od kosti. Začinite sa soli i paprom.
4 Meso umotajte u pileću kožu te zamotajte sa prozirnom folijom i kuhajte na laganoj vatri 20 minuta.
5 Meso posušite i naglo prepržite u biljnom ulju kako bi dobili finu hrskavu koricu.
Poslužite sa njokima i umakom od senfa.
0 komentari:
Objavi komentar