Savjeti




ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Sočan kolač od tikvice

Sočan kolač od tikvice


Dok svi pričaju o bundevama ili bučama (uključujući mene) palo mi je na pamet podijeliti s vama ovaj tzv. crossover kolač: iz sezone tikvi prema predbožićnom vremenu, kada cimet i klinčić dolaze na zasluženi tron.

 E ovdje nisu baš zvijezde, ali ih itekako primijetite. Dobra najava onoga što uskoro dolazi. Cijeli proces izrade ovog kolača vrlo je jednostavan. Jako volim raditi all-in-one kolače, jer mi se čini da za malo uloženog truda dobijem veliku nagradu. Već dok se peče ovaj kolač razvaljuje mirisom, i do temelja popravlja raspoloženje. A još nije ni Božić!

Sastojci:

3 jaja
210 g smeđeg muscovado šećera
1 i ½ šalica djevičanskog maslinovog ulja
220 g brašna
2 i ½ žličice praška za pecivo
3 žličice mljevenog cimeta
1 žličica mljevenog đumbira
1 žličica mljevenog kardamoma
½ žličice mljevenog klinčića
naribana korica 1 naranče
75 g otopljene tamne čokolade
1 žlica gorkog džema od naranče
300 g naribane tikvice, zajedno s korom (zelena tikvica)
Glazura:

100 g gorkog džema od naranče
Priprema:
.....


Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Tucite jaja i šećer električnim mikserom, oko 5 minuta.
Dodajte ulje u tankom mlazu, dok mikser još radi. Odvojeno promiješajte brašno s praškom za pecivo i začinima. Čokoladu otopite u parnoj kupelji, narančinu koricu naribajte, kao i tikvicu.
Polako dodajte suhu smjesu u jaja, pa narančinu koricu, pa čokoladu i na kraju naribanu tikvicu.
Lim za pečenje veličine oko 20 x 25 cm obložite papirom za pečenje. Rasporedite smjesu u lim i stavite u pećnicu. Pecite oko 40 minuta, ali provjerite s drvenim štapićem već nakon 30 minuta, jer kao što znate – vrijeme pečenja ovisi o pećnici.
Kada je kolač pečen, ohladite ga malo ne vadeći ga iz lima. Nakon otprilike pola sata, izvadite kolač zajedno s papirom, te stavite na žicu za hlađenje. Raširite papir, dozvolite kolaču da “diše”.
Zagrijte džem od naranče u maloj zdjelici, ali samo dok se malo ne rastopi, nemojte dozvoliti da prokuha. Rasporedite topli džem po kolaču, možete si pomoći silikonskim kistom.
Kolač ohladite onoliko vremena koliko izdržite u tom mirisu. Savjetujem već nakon petnaestak minuta skuhati čaj i pripremiti tanjuriće.

Related Posts:

  • Apple Snack Cake Apple Snack Cake Applesauce and buttermilk keep this simple cake moist and flavorful without adding a lot of fat. INGREDIENTS 4tablespoons unsalted butter, melted, plus more for pan 1cup whole-wheat flour 3/4cup granu… Read More
  • Kocke ,, La Boheme ,, Kocke ,, La Boheme ,, Sastojci piskota 8 kom jaja 10 velikih kasika secera 2 velike kasike ulja 8 velikih kasika mlevenih oraha 2 velike kasike kakaa 6 velikih kasika brasna 1 kesica praska za pecivo sirup 100 g secera… Read More
  • NAJDRAŽI STARINSKI KOLAČI ... NAJDRAŽI STARINSKI KOLAČI ... SASTOJCI • 250 gr masti (može i malsac ili margarin) • 200 gr šećera • 6 kom belanaca • 250 gr mlevenih oraha • 250 gr brašna • 1 kesica praška za pecivo • 2 kesice vanil šećera Preliv: •… Read More
  • ČAROBNE VANILICE ČAROBNE VANILICE  Ovo je recept moje sestre. Svi ih vole jer se ove vanilice tope u ustima Sastojci:  500 gr margarina (ili 250 gr margarina i 250 ml ulja)  250 grprah secera  1 ceolimun  2 kesic… Read More
  • Chocolate Crème-Filled Sandwich Cookies Chocolate Crème-Filled Sandwich Cookies Ingredients COOKIES: 1 3/4 cups all-purpose flour 3/4 cup sugar 2/3 cup unsweetened dark cocoa powder 1/2 teaspoon baking soda 1/4 teaspoon salt 12 tablespoons (1 1/2 sticks) unsa… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner