Savjeti




ee

ponedjeljak, 1. veljače 2016.

Pita od patlidžana

Pita od patlidžana



Godišnji je završio i polako se vraćam u radni ritam. Pale su kiše, i na kratko vrijeme zaustavile kupanje, no nadam se da će sunce uskoro ponovno zagrijati i da ćemo mi i dalje uživati u moru. Dobila sam puno domaćeg povrća, a i tržnice su bogate ljetnim šarenilom. Ovaj put sam se odlučila za pitu od patlidžana koja je odlična za ljetne večeri jer je možete jesti hladnu ili mlaku...Zanimljivo je i to da su djeca pojela svaka komad. Dodale su i vrhnja koji je i meni


Za tijesto:

190g brašna
100g maslaca
1 jaje
malo hladne vode
žličica soli


Za nadjev:

2 patlidžana
1 svežanj peršina
40g ribanog parmezana
2 žumanjka
3dl mlijeka
30g brašna
sol
papar


Priprema:

U udubinu u brašnu staviti 75 g maslaca, jaje, sol i žlicu, dvije, hladne vode. Brzo umijesiti i staviti u hladnjak na 30 minuta.
Razvaljati tijesto i obložiti prethodno namašćen kalup za pite. Izbosti ga vilicom, staviti foliju i posuti grahom. Peći 20 minuta na 180 stupnjeva.
U međuvremenu u posudi rastopiti preostali maslac, dodati brašno i popržiti. neprekidno miješajući dodavati mlijeko i pustiti da se zgusne. začiniti solju i paprom.
Očistiti patlidžane i narezati na kockice, možete ih posoliti i odgorčit, ali ja ovaj put nisam, nego sam ih odmah u par tura popržila na maslinovom ulju.
Ocijediti ih, posoliti i dodati bešamelu. Dodati žumanjke, iskosani peršin, parmezan i pomiješati. Kad je tijesto napola pečeno, ukloniti foliju i uliti pripremljenu smjesu.
Peći još 20 minuta na 180 stupnjeva. Poslužiti mlako ili hladno uz žlicu kiselog vrhnja

Related Posts:

  • Francuski krumpir - recept koji uvijek pali Francuski krumpir - recept koji uvijek pali VRIJEME PRIPREME            BROJ PORCIJA   do 90 min                    -4+ Ne mor… Read More
  • Korak po korak do najsočnije janjetine Korak po korak do najsočnije janjetine Ususret Uskrsu i sezoni janjetine posjetili smo kulinarski studio Majstor kuhar u kojemu nam je chef Branko Ognjenović otkrio kako pripremiti janjetinu na nešto drugačiji način. Za … Read More
  • Znate li kako pripremiti jaje? Znate li kako pripremiti jaje? Iskusni chef Branko Ognjenović i vlasnik konzultantske tvrtke Majstor Kuhar za ovotjedni savjet pripremio je sve korake uspješnog poširanja jaja i pripreme omleta. (adsbygoogle = window… Read More
  • Nezaboravan nedjeljni ručak Nezaboravan nedjeljni ručak Kulinarski akademik Branko Ognjenović svoj meni opisuje pridjevima jednostavno, jeftino i efektno. Za Gastro.hr pripremio je nekoliko jela kako bi nas uvjerio da priprema izvrsnih jela ne mor… Read More
  • Branko Ognjenović kuha: Hit jesenska jela s mesom Branko Ognjenović kuha: Hit jesenska jela s mesom Jesen je sezona gljiva u kojoj zaljubljenici u branje jestivih gljiva dolaze na svoje. Donosimo vam dva prefina recepta našeg chefa Branka Ognjenovića koja svakako prepo… Read More

0 komentari:

Objavi komentar

baner